В снощното си коледно послание към вярващите по време на

...
В снощното си коледно послание към вярващите по време на
Коментари Харесай

Папата призова вярващите да правят добро, без да чакат първо да го получат от други

В снощното си коледно обръщение към вярващите по време на тържествената литургия в базиликата Св. Петър папа Франциск възхвали безкористната християнска благотворителност, предадоха международните организации.

Тази религиозна работа, отдадена на раждането на Исус Христос, е измежду най-важните церемонии в католическата черква. Хиляди богомолци извършиха базиликата и площад Св. Петър, с цел да участват.

" Нека не чакаме нашите съседи да бъдат положителни с нас, преди ние да им създадем положително, да не чакаме църквата да стане съвършена, преди да я заобичаме, да не чакаме други да ни зачитат, преди ние да им служим ", сподели светият отец в проповедта си.

Да водиш живот, който е подарък за другите е " най-хубавият метод да промениш света ", сподели папата и благодари на Бог за метода, по който той обича всеки, даже " най-лошите от нас ".

Папското обръщение беше в естетика с основна тематика, поддържана от Франциск - че католическата черква по-малко би трябвало да се концентрира върху по-строгите си правила, а следва да се насочи към тези, които се отклоняват от тях.

Едно от проявленията на тази теза на папата беше смекчаването на възбраната за общение с разведени католици, сключили втори брак, което му завоюва доста врагове измежду традиционалистите в църквата.

За Франциск, определен през 2013 година, това е седмото честване на Рождество. При влизането в базиликата той носеше ферула - железен скиптър увенчан с кръст, а преди него се движеше върволица от облечени в златни мантии кардинали.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР