В Смолянска област все още има населени места без ток

...
В Смолянска област все още има населени места без ток
Коментари Харесай

Близо 500 души в Родопите продължават да са блокирани без достъп с автомобили

В Смолянска област към момента има обитаеми места без ток и вода. Достъпът до Триград и още три села в община Девин продължава да бъде стеснен поради пропадналата подпорна стена на пътя. Тежка техника през днешния ден съумя да изтегли багера, който през вчерашния ден падна в реката, само че храна, медикаменти и вода към момента се придвижват на ръка през проблематичния сектор.

Четвърти ден близо 500 души в девинските села Триград, Кестен, Водни пад и Жребево, са съвсем блокирани, откакто пороят аргументи големи вреди в региона.

Хората ни тука са на възраст, всичко е над 65 години, имат потребност от лекраства, имат потребност от вода, сподели Анелия Гогушева, кметски наместник на село Кестен.

И през днешния ден всичко от първа нужда доближаваше до хората благодарение на общинските управляващи и на доброволци. Някои от жителите на засегнатите села въпреки всичко, взеха решение да минат през рисковия сектор.

Екипите на ВиК са съумели да доближат до довеждащия тръбопровод, който аварира.

Няколко са повредите, уповавам се докъм края на седмицата да бъде възобновено зареждането на Триград с вода, сподели Здравко Иванов, кмет на община Девин.

Продължава работата и по укрепването на пътя, тежка техника през днешния ден съумя да извади от реката багера, който през вчерашния ден падна, дружно със срутилата се още веднъж подпорна стена.

Хората в региона се надяват на помощ от страна на страната, тъй като признават, че сами няма да се оправят.

Неизбежни ограничения би трябвало да се вземат.... Нещата в Родопите в действителност са в огромно злополучие. Ние сега вършим краткотрайни неща, с цел да можем да съществуваме, сподели Емил Гогушев, кмет на Триград.

Към момента вредите от бедствието в община Девин се правят оценка на над 4 милиона лв..

Репортери: Николай Райшинов, Деница Торньова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР