В Смолян продължава приема на заявления за участие по проект

...
В Смолян продължава приема на заявления за участие по проект
Коментари Харесай

Смолян бори мръсния въздух с нови отоплителни печки

В Смолян продължава приема на заявки за присъединяване по план "Мерки за възстановяване качеството на атмосферния въздух в община Смолян ". Това оповестиха от Общината.

До момента са подадени 725 заявки от смолянчани, които имат предпочитание да подменят своите отоплителни уреди с различни – ток, пелети, газ. Документи могат да се подават до края годината. Няма ограничаване за подаване на заявки. Всички, които желаят могат да се включат в програмата.

Условието е три години да употребяват сменената горивна база, с цел да се реализира задачата на програмата, а точно да се усъвършенства качеството на атмосферния въздух. Заявлението за присъединяване и всички изискуеми документи се попълнят и подават от притежателя на жилището. Документите могат да бъдат подадени в деловодството на община Смолян или посредством електронно сканирани документи в PDF формат на e-mail: [email protected]. Образците могат да се смъкват от уеб страницата на община Смолян.

България е изпълнила 74% от националната си цел за енергийни спестявания до 2020 година

Общината ще започва и останалите действия по плана като преди всичко ще стартира разяснителна акция по кварталите и ще се проведат анкети в 4000 семейства в града. Анкетите са свързани с употребяваното все още гориво от семействата, квадратурата на жилището, отоплителната апаратура и желанието за различно гориво. След като са разпознати семействата, които ще се включат в програмата предстоят инженерни и енергийни обследвания, които да регламентират точните ограничения за всеки обособен дом. Съгласно условията на програмата това са главните действия планувани в първия стадий. След приключването му следва същинската промяна на отоплителните уреди и съоръжения, който ще стартира през идната година.

Смолян е измежду първите общини в България, подписали контракт за безплатно финансиране и от 1 октомври започнаха дейностите от първия стадий по плана.
Община Смолян чака подпомагане от жителите по време на изследванията и обследванията, с цел да премине по- бързо тази фаза. Защитили сме висок бюджет, надяваме се в огромна степен да решим казуса със замърсяването на въздуха в града през зимата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР