В Смолян представителите на политическите партии не успяха да се

...
В Смолян представителите на политическите партии не успяха да се
Коментари Харесай

ЦИК ще назначи РИК в Смолян

В Смолян представителите на политическите партии не съумяха да се спогодят за състава на Районната изборна комисия за осъществяване на парламентарните избори на 2 април. Предстои тя да бъде назначена от Централната изборна комисия. Това ще стане на база направените оферти на партиите и обединенията, взели участие в съвещания, свикани от регионалният шеф Стефан Сабрутев.

За ръководител на РИК било направено единствено едно предложение - Росица Чакърова, която е представител на Движение за права и свободи и към този момент е била отпред на комисията в няколко следващи парламентарни избори. За заместник-председатели предложенията били за Костадин Чаталбашев от Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ и Димитър Марев - Коалиция „ Демократична България - обединяване “.

За секретар на РИК предложенията били три - Симеон Велинов, Коалиция „ ГЕРБ-СДС “, Боян Симеонов, Коалиция „ Продължаваме промяната “ и Добрин Тодоров, Партия „ Възраждане “.

За членове на РИК, от Коалиция „ ГЕРБ-СДС “ предложили Малинка Кордова, Веселин Грашев, Евдокия Волевска, а за авариен член Василка Гатешка. Предложенията на Коалиция „ Продължаваме промяната “ са Анастасия Караманолева-Пенева, Маргарита Солакова. За авариен член - Ивайло Велков. Предложението на Партия „ Движение за права и свободи “ за член - Таня Кьорова и Ренета Стефанова за авариен член. Рабие Кьосева бе предлагането на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за авариен член.

На консултациите не участвали представители на Коалиция „ Български напредък “ и според наредбите на Изборният кодекс и решение на ЦИК за незаетата численост се тегли чоп. Жребият определил незаетата численост да бъде заета от препоръчаната от Партия „ Възраждане “ - Стефания Станкова. По този метод членовете на Партия „ Възраждане “ в РИК се усилват и заради тази причина те отдръпнали своето предложение за секретар.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР