В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът

...
В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът
Коментари Харесай

96-годишен мъж откри бюст-паметник на революционера Георги Раковски в Смолян

В Смолян откриха бюст-паметник на революционера Георги Сава Раковски. Монументът е дело на смолянчанина Георги Милушев.

След откриването , 96-годишният мъж подари паметника, който е на стойност 22 хиляди лв., на Министерството на защитата, 101-ви Алпийски полк и Военен клуб-Смолян.
 Българска телеграфна агенция
Паметникът е инсталиран пред Военния клуб. На формалната гала по откриването участваха поданици на града, военни, политици, чиновници в държавни и общински структури.
 Българска телеграфна агенция
Както планът, по този начин и направата, и слагането на бюст-паметника са дело на 96-годишния родопчанин. Негово дело е и паметникът на Васил Левски, подложен в центъра на града преди три години.
 Българска телеграфна агенция
Камъкът за бюста е доставил персонално от село край Перник. " Техническата работа ми лиши не повече от четири месеца, а бюрократичната процедура продължи към две години, поради уточняване на собствеността на парцела пред Военния клуб ", сподели Георги Милушев.
 Българска телеграфна агенция
Събитието бе почетено от представители на Община Смолян, Областната администрация, Министерството на защитата. Прочетен бе и приветствен адрес от президента Румен Радев.

Следващата фантазия, която желае да осъществя Георги Милушев, е да направи монумент на починалия основен проектант на Смолян Петър Петров.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР