В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас

...
В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само министъра на отбраната Атанас
Коментари Харесай

Борисов: В служебното правителство ГЕРБ подкрепя само Запрянов

В служебното държавно управление ГЕРБ поддържа единствено министъра на защитата Атанас Запрянов. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на среща с членове на партията и симпатизанти от столичния квартал „ Подуяне “. Борисов настоя за промяна на външния министър:

" За военачалник Запрянов бях сигурен, че няма да мръдне от НАТО-вските позиции - поддръжка за Украйна, както и днеска на Кримската платформа, фантастично се показа военачалник Запрянов. За разлика от външния министър. ГЕРБ носи отговорност за министъра на защитата. За външния министър ние не носим никаква отговорност. И в случай че Главчев не го смени, няма да има никаква поддръжка. Защото той трансформира доктрината, която имаха Външно министерство, Министерство на защитата и нашата партия ".

Ако служебният министър председател Главчев не се съобрази с тази рекомендация, „ ще направя да се съобрази след това “, предизвести Борисов. Като добави, че е предложил в служебния кабинет Мария Габриел и Асен Василев да запазят постовете си:

" Дори и служебният кабинет, с цел да не се лашне страната и да сме в спорове - Мария Габриел да остане външен министър и той да остане финансов министър. За да може двата темела - финанси и външна политика - да ги задържим ".

Пред симпатизантите си той уточни, че точно Делян Пеевски е предложил първо Христо Иванов, а по-късно и Атанас Славов за правосъден министър, с цел да движат измененията в Конституцията и правосъдната промяна. Затова точно ПП-ДБ носят отговорност за ограничавания кръг лица, от които президентът може да избира за длъжностен министър председател:

" Тогава, благи мои, никой не мислеше, че този блок - ГЕРБ, ПП-ДБ и Движение за права и свободи - ще стигне до избори. Затова им беше все тая кой ще е. Това беше просто, с цел да го има като вид. Въобще не са мислили. Ако са мислили, нямаше да се сложат хора, които през исткорията са били близки до ГЕРБ. Някои от тях. Всъщност единствено Главчев ". Борисов сподели още, че в листата за народен парламент ГЕРБ ще усили броя на юристите.

 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР