В случая със смяната на главния секретар на МВР Петър

...
В случая със смяната на главния секретар на МВР Петър
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Смяната на Тодоров е по искане на министъра на вътрешните работи и премиера

В случая със промяната на основния секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров има преиграване от негова страна и от страна на президентството. Това съобщи пред Нова тв съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов.

„ Правителството и вътрешният министър нямат доверие на този човек. Управлението на страната е политика. Действаща политика. Има хора, които от време на време се заблуждават, като считат, че участвайки в ръководството на страната – не се занимават с политика. Ще дам един образец. Аз бях шеф на българското контрразузнаване по време на кабинета на Иван Костов с президент Петър Стоянов. В президентската акция за изборите през 2001 година Георги Първанов изрази съмнение към мен. В неделя беше вторият тур на изборите, на които Първанов завоюва изборите. Аз в понеделник подадох оставка, без да върша никакви пояснения, тъй като беше изразено съмнение към мен “, посочи Атанасов.

 

 Снимка: БГНЕС

Атанасов посочи, че министърът на вътрешните работи Калин Стоянов и министър председателят Николай Денков са поискали промяната на основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров.

„ В случая министърът е този, който през държавното управление и министър-председателя са поискали тази промяна. И отново споделям, преиграха прекалено много време отделяме на това. Министерството на вътрешните работи би трябвало да бъде подредено и организирано, с цел да дава отговор на главните провокации пред тази институция. А именно обезпечаване на обществения ред и сигурността. Имаме проблеми. Те са видни. Има толкоз смъртни случаи, не може да се оправят с мигрантите и какво ли не още друго. И това всичко е отговорност на основния секретар. Искам да обясня нещо значимо. Главният секретар в Министерство на вътрешни работи няма нищо общо с основните секретари във всички други министерства. Това е висшата професионална оперативна служба в това министерство. Това е индивидът, който за образуване на оперативната работа има повече правомощия от министъра. Така че държавното управление, което извършва политиките, което е определено за това да обезпечава обществения ред, би трябвало да работи с хора, на които има доверие “, добави Атанасов.

Той съобщи, че е тежка нечиста сделка изказванието, че „ се приготвят избори с нашето Министерство на вътрешните работи “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР