В случая с нашите туристи, които бяха задържани на летището

...
В случая с нашите туристи, които бяха задържани на летището
Коментари Харесай

Как се пътува до Мексико и какви са изискванията?

В случая с нашите туристи, които бяха арестувани на летището в Мексико, приказваме за почивки, а не за проведени екскурзии. Във всички случаи - приказваме общо за 27, става въпрос за самостоятелни туристи, сподели в студиото на екскурзоводът Ина Тонина. Тя акцентира, че това разграничаване е значимо.

" Първите клиенти, които бяха спрени, са на организацията, за която работя. Това се случи на 20 ноември. Няма никаква причина тези хора да бъдат върнати. Приехме случая като казус. Започнаха обаче да се повтарят случаите и ескалираха в последните няколко седмици ", уточни Тонина.

Тя посъветва тези, които пътуват самостоятелно да дават разпечатан документ за платени хотели. Освен това, дано туристите поздравят офицерите на локалния език, защото те са чувствителни, когато им се заприказва непосредствено на британски, добави още екскурзоводът.

Според проф. Румен Драганов от Института за разбори и оценки в туризма при прекосяване на граница заставаме пред граничния офицер, пред който би трябвало да отговорим на 4 въпроса.

" Трябва да имаме безупречен паспорт със период на неговото приключване над 6 месеца. Трябва да отговорим каква е задачата на нашето посещаване, да дадем адрес, на който можем да бъдем открити. Да отговорим дали имаме задоволително средства, с цел да останем на тази дестинация. Четвъртото е дали имаме противоположен билет, с който да се приберем или по какъв метод ще се върнем назад след приключването на периода на нашето посещаване ", изясни Драганов.

Вижте целия диалог във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР