В случая с мрежовите технологии – Google, twitter, youtube, facebook,

...
В случая с мрежовите технологии – Google, twitter, youtube, facebook,
Коментари Харесай

Александър Дугин: Технологията е абсолютен враг на човека

В случая с мрежовите технологии – Гугъл, twitter, youtube, facebook, instagram и така нататък – виждаме доста значим феномен: те в действителност се опълчват на Русия не тъй като зависят от държавното управление на Съединени американски щати. Те не зависят от него. Те са инструментите на глобалистите, на една наднационална олигархия, която никой не е избирал. И никой не им е дал право да дефинират свои лични правила в световен мащаб.

Но в случай че Съединени американски щати се управляват от водач, който не се харесва на глобалистите, тогава всички тези мрежи се консолидират и против него – какъвто беше казусът с Тръмп, когато той към момента беше президент на Съединените щати! Профилът му в Туитър към този момент е затворен, тъй като на някой не му хареса казаното. Въпросът е на кого?

Сега цяла Русия е затворена. Глобалистите санкционират страната ни. Но не става въпрос единствено за онлайн услуги. Самият интернет е планиран и основан от Пентагона. И Съединени американски щати са тези, които управляват домейни и имена на домейни в световен мащаб.

Точно както управляват SWIFT, $ и цялата световна – най-вече финансова – икономическа инфраструктура. Това е техният свят, тяхната технология, техните правила и това е изключително явно в този момент.

Който одобри тези правила, незабавно става подвластен от тях. И това включва Microsoft, Apple, iPhones и всички технологии като цяло, ключовете за които остават в ръцете на глобалистките висши чиновници.

Те ръководят света, криейки се зад страни, общества, държавни управления и корпорации.

Това са законите на капитала. Човек не може да бъде подвластен от тях и в това време свободен. Изключването на Русия от Запада е нещо фундаментално. Русия се измъква от робството в напълно ново стратегическо пространство.

Технологията не е неутрална. Пазарът не е територията на свободното предприемачество и лоялната конкуренция. Това е мит. Пазарът и технологията имат доста безапелационен стопанин. И в случай че нещо не му харесва, той може да промени разпоредбите когато и да е, тъй като той ги е измислил и ги е наложил.

По своята същина технологията носи отровата на материализма, употребата, насилието и в последна сметка порока. Тя замества битието, действителността, труда, живота, възприятията, морала, любовта.

Технологията е отчуждение и не може рано или късно да не докара до подмяна на действителното с виртуалното, до свят на тотална дезинформация, симулакри, електронни илюзии и директно влияние върху съзнанието на хората.

Технологията е безспорен зложелател на индивида. Сега повече от всеки път сме уверени в това.

Няма технология, която да принадлежи на всички и на никого. Всичко на света си има стопанин.

Шпенглер споделя, че когато културата почине, тя се трансформира в техническа цивилизация. Днес сами можем да забележим какво е имал поради той. Съвременният Запад е изгубил изцяло културата. Той се трансформира в чиста технология.

Така че през днешния ден той ни афишира война. Тези, които към момента имаме жива връзка със съществуването. Много руснаци са хванати в клопката на технологиите и не си показват себе си без тях. Те са жертви на ужасна психическа война на цивилизациите.

Невъзможно е изцяло да изоставим технологиите и мрежите, защото ще се окажем беззащитни пред подъл и полудяващ зложелател. Но страната има потребност от лична техника, съветска мрежа, съветски способ. Нашата техника не би трябвало да отчуждава и убива, а да оживява и трансформира. Тя би трябвало умишлено да съдържа нещо духовно, нещо надълбоко съветско.

Русия е изправена пред доста съществено тестване. И с всеки час на специфична военна интервенция в Украйна, залогът във войната със актуалния свят, със Запада и неговата световна олигархия бързо нараства. За да спечелим, екзистенциалният режим би трябвало да бъде внезапно преместен.

Имаме потребност от разнообразни структури, разнообразни механизми и разнообразни персони, цялостно и надълбоко събуждане на самата същина на нашия народ. Това е последната борба против международното зло, която извървяхме през вековете на нашата сложна и красива история.

Маските са свалени. Русия остана сама с детайла на безспорното зло. Ние сме отвън матрицата. Ние сме изключени от него. И това е изцяло непривично положение. Собствениците на технологията имат вяра, че в този момент ще умрем. Но в този момент занапред ще стартираме да живеем.

Да живеем като свободен и самостоятелен народ.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР