В случая не говорим за поддръжка на пътя, а за

...
В случая не говорим за поддръжка на пътя, а за
Коментари Харесай

Министър Нанков: 30 години проектираме пътища по наредба от времето на комунизма

В случая не приказваме за поддръжка на пътя, а за недостатъци при осъществяване на плана, а за какво той е признат по този метод – следва да установим след наша инспекция. Това разяснява в ефира на Нова ТВ министърът на районното развиване Николай Нанков. А мотивът е тежката злополука по пътя София – Своге, при която починаха 16 пасажери.

Той е безапелационен за прекъсване на пътя не може да приказваме, само че са дадени наставления за премахване на пороците на пътя. По думите на Нанков 25 точки на нередности са установени през март т.г. от нарочна комисия. Но предписанията не са изпълнени. И откакто по институционален ред не са вземат решение проблемите, тогава се отива към правосъдно решение. АПИ е ангажирана с отстраняването на пороците, даже когато се установени от Министерство на регионалното развитие. Както и слагането на самите знаци, които се слагат на съответните сектори, с централизация на ПТП, уточни районният министър.

Той изясни, че 2011 година е подписан контракт за ремонта на този сектор от пътя София-Своге – там са посочени както уговорките и всички недостатъци, които би трябвало да бъдат отстранени от изпълнителя. Този рисков асфалт е положен през 2014 година Има възлагане на строителство, повишен бюджет по контракта за ремонта. Отделно на това, пътят се вкарва в употреба две години след полагането на асфалта, което е необяснимо. Той е признат от 20-членна държавна комисия без нито една забележка, което в действителност е притеснително, тъй като единствено няколко месеца по-късно се установяват зачестили ПТП-та тъкмо в тази права, където е станала злополуката през вчерашния ден. Тогава се слага и знак за нараснала централизация на ПТП, уточни Нанков.

Той подсигурява, че всички длъжностни лица със своето деяние или безучастие в тази обстановка ще понесат своята отговорност.

„ Защо е постановен този асфалт и признат по този метод е работа на процесуално-следствените органи да открият повода за това. Ние ще окажем цялостно подпомагане ”, добави Нанков.

Министърът акцентира, че към този момент и направена нова разпоредба за строителство на пътищата, която е съобразена със актуалните правила за създаване на пътната инфраструктура.

Вече сме изработили нова разпоредба за планиране на пътища. 30 години проектираме по правила от времето на комунизма, посочи районният министър. /faktor.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР