В случай на война с Русия силите на НАТО биха

...
В случай на война с Русия силите на НАТО биха
Коментари Харесай

ODG: Защо във война с НАТО Русия бързо ще завладее Балтика?

В случай на война с Русия силите на НАТО биха закъсали по пътищата поради транспортни проблеми в Европейски Съюз и биха изгубили още в първия стадий на военния спор. Това твърди Лоренцо Вита в обява за осведомителния портал Gli Occhi Della Guerra под заглавие „ Perché in una guerra con la Nato la Russia vincerebbe subito”.

Недостатъците на европейската инфраструктура не престават да са призрачен сън за силите на НАТО, написа журналистът: „ Европейските пътища са тесни, мостовете са слаби и с цел да се преминат би трябвало доста време. Налице са и механически проблеми – да вземем за пример железопътните коловози в Балтика са по-широки по съветски стандарт и на границата вагоните би трябвало да се пренатоварят. Към всичко това сред другите страни съществуват прекалено много правни несъответствия.”

Макар Съединени американски щати да харчат милиарди долари за модернизиране на военните бази в Източна Европа, сдържането дейно ще се удаде единствено на оня, който ще съумее да реагира на промените на фронтовата линия – в този момент предимство има Русия, предизвестява създателят.

В управлението на НАТО съществено безпокойствие провокира фактът, че поради многочислени бюрократични процедури, неприятно обмисляне и негодна инфраструктура Русия без проблеми ще успее да завладее страните от Балтика за времето, до момента в който Съединени американски щати уреждат нужните формалности техните сили да пресекат териториите на Германия и Полша, се споделя в публикацията. Впрочем за това към този момент писа американският вестник The Washington Post.

Този проблем американските военни са изпитвали не един път дори по време на пренасяне по Европа при взаимни учения, установи Gli Occhi Della Guerra. Военна техника от Германия до Черно море е прехвърляна за няколко седмици. Например за прекачване от Грузия в Германия на транспортни средства за обучение били нужни 4 месеца.

Тези обстоятелства пределно ясно свидетелстват, че при боен спор Русия ще разполага с голямо предимство, се споделя в публикацията. В сюжетите на Пентагона не един път е обсъждан вид, позволяващ победа на Русия и разгромяващо проваляне на НАТО – най-малко в първия стадий на войната. При това в множеството случаи причина ставала точно неспособността на западните сили оперативно да се доберат до линията на фронта, написа Gli Occhi Della Guerra.

Според американски военни анализатори, повода е късогледството на НАТО. Допреди 30 година фронтовата линия е обсъждана по границата сред Източна и Западна Германия, само че за злощастие в този момент тя се измести надалеч на изток.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР