В случай на смърт на руския президент Владимир Путин, ръководителят

...
В случай на смърт на руския президент Владимир Путин, ръководителят
Коментари Харесай

Индипендънт: След като Путин умре ще бъде наследен от този човек

В случай на гибел на съветския президент Владимир Путин, ръководителят на държавното управление автоматизирано ще стане новият водач на Кремъл за избран интервал от време. Според " Индипендънт " обаче има и други евентуални " наследници ".

Настоящият президентски мандат на Путин в Руската федерация изтича през идната година. Въпреки това поради радикалните промени в Конституцията на страната от 2020 година насам, му е разрешено да ръководи до 2036 година Путин пое контрола върху юздите на властта в Русия през 1999 година

Слухове за заболяването и гибелта на Путин

Едва тази седмица Кремъл опроверга следващата серия клюки, че диктаторът е получил сърдечен удар. Няколко месеца по-рано в Москва бяха опровергани и други известия в обществените мрежи и пресата за съществени здравословни проблеми на Путин.

" Рак на щитовидната жлеза, болест на Паркинсон, проказа или утежняване на положението след инсулт - единствено някои от многото недоказани болести, за които се говореше, че са сполетели съветския водач през последните години ", показва организацията.

В същото време публицистите означават, че на фона на сходни клюки за утежняване на здравословното положение на Путин бъдещето на Русия след възможната му гибел остава неразбираемо.

Риск от събаряне на властта

В допълнение към спекулациите за възможна промяна на управлението на Кремъл заради заболяване или гибел, въпросът за промяната на властта в Русия беше издигнат и на фона на въоръжения протест на водача на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин с неговия " поход към Москва ".

Въпреки че превратът приключи със съглашения сред " готвача на Путин " и самопровъзгласилия се президент на Беларус Александър Лукашенко и приключи с крах, обстановката повдигна въпроси за бъдещото управление на Русия и  " кой е идващият в редицата, който ще размени властническия водач ".

Семейството на Путин

За разлика от други диктатори, фамилията на Путин не се бори за неговата промяна и малко се знае за връзките им с водача на Кремъл.

30-годишният брак на Путин с Людмила Шкребнева, известна с неприкосновеността на персоналния си живот, приключва с бракоразвод през 2013 година на фона на слуховете за извънбрачната връзка на Путин с някогашната гимнастичка Алина Кабаева.

Въпреки че не е известно какъв брой деца има след развода, той има две дъщери от Шкребнева. Нито 36-годишната Мария Воронцова, нито 35-годишната Катерина Тихонова вземат участие в политиката.

Михаил Мишустин

В случай на гибел или неочаквана оставка на Путин, Съветът на федерацията на Руската федерация има 14 дни да разгласи предварителни президентски избори. Временно изпълняващ длъжността президент през този интервал ще бъде министър-председателят Михаил Мишустин.

В публикацията се загатва, че някои го считат за малко евентуален претендент за непрекъснато предопределение, като се има поради неналичието на известност измежду вътрешния кръг на Путин, чиито поддръжници се твърди, че има.

Според БиБиСи Мишустин е изправен пред " нежеланата задача да избави стопанската система, само че има малко право на глас ". Източници, близки до Кремъл, настояват, че той не е бил наясно с желанията на Путин във връзка с пълномащабната инвазия в Украйна.

Както съобщи пред публицисти доктор Марк Галеоти, съгласно съветската Конституция Мишустин " поема поста, когато президентът е мъртъв или некадърен, той би бил настоящ. Той е типичен избор на технократ. Бих могъл да видя това да се случи, само че има и други претенденти, които биха запълнили същата ниша.

Дмитрий Медведев

Известен е като един от най-близките сътрудници на Путин и е считан за един от евентуалните му наследници. Преди това Медведев заемаше поста на президент от 2008 до 2012 година, преди да подаде оставка според авансово уговорени съглашения.

Медведев си печели репутацията на " неприятното ченге на Путин " и русофоб, като насочва все по-войнствени закани, свързани с нуклеарните оръжия.

Бившият професор по право беше министър-председател от 2012 до 2020 година, преди да стане заместник-председател на Съвета за сигурност на Русия. Смята се обаче, че през годините подчинената му роля при Путин е отслабила способността му да консолидира властта измежду съветския хайлайф.

Сергей Кириенко

Сред другите имена, способни да управляват Русия, се загатва и Сергей Кириенко. От 2016 година той извършва длъжността първи заместник-ръководител на администрацията и е прочут като член на вътрешния кръг на Путин.

Предвид присъединяване му във въпроси, свързани с окупацията на украински територии, той има всекидневен достъп до съветския деспот. Той поддържа положителни връзки с всички съществени играчи измежду съветския " политически хайлайф ".

Въпреки това доктор Галеоти счита, че Кириенко е по-подходящ за работа като " подмолен " оператор. 

Сергей Шойгу

Поради унизителните резултати за съветската войска във войната против Украйна министърът на защитата Сергей Шойгу към този момент не се смята за евентуален претендент за " правоприемник " на Путин, се споделя в публикацията. Някога обаче Русия признаваше този министър за най-популярния политик след Путин.

" Преди нашествието щях да кажа изрично Шойгу, само че в този момент репутацията му е накърнена с нашествието. Той към момента се употребява със относително висока социална поддръжка и доверие и е свръхестествен подмолен оператор. Дните, в които той можеше да бъде президент, може би са отминали, само че като придворен той към момента може да бъде в действителност авторитетен ", споделя доктор Галеоти.

Николай Патрушев

Секретарят на Съвета за сигурност на Русия Патрушев познава Путин още от времето, когато са работили дружно в Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Той беше основният пълководец по време на нашествието в Украйна през 2014 година и 2022 година

Според публицисти 71-годишният чиновник е един от дребното, в които съветският деспот се вслушва. Говори се, че синът му Дмитрий също е евентуален правоприемник на Путин заради позицията му на министър на земеделието.

Други " претенденти "

Други оферти за възможен нов водач на Кремъл при положение на гибел на Путин включват кмета на Москва Сергей Собянин, някогашния телохранител Алексей Дюмин и ръководителя на администрацията Дмитрий Козак.

" Това ще би трябвало да бъде някой, който може да сътвори коалиция, който е в положение да бъде допустим както за технократите, по този начин и за елита на сигурността. Доста евентуално е това да не е някой от огромните зверове точно заради нуждата от основаване на коалиция ", разяснява доктор Галеоти.

Той също по този начин счита, че съветската система ще се оправи с рецесията " много бързо и стремглаво ". Докторът счита, че идващият съветски " политически хайлайф " ще се стреми да приключи войната против Украйна и борбата със Запада.

" Много е евентуално Путин да се трансформира в изкупителна жертва за всичко, което не е наред ", добавя доктор Галеоти.

През януари началникът на отбранителното разузнаване на Украйна Кирил Буданов съобщи в изявление за западни медии, че съветският деспот Путин е доста болен. Все отново той ще види успеха на Украйна във войната с Русия преди гибелта си.

Освен това датското разузнаване в хода на следствието си е събрало доста количество информация, потвърждаваща болестта на Путин. В същото време то счита, че медикаментите, които той е приемал по време на лекуването на рака, са му повлияли по време на нахлуването на съветския деспот в Украйна.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР