В случай на продължения в мачовете от евротурнирите отборите ще

...
В случай на продължения в мачовете от евротурнирите отборите ще
Коментари Харесай

УЕФА разреши допълнителна смята при продължения в мачовете от евротурнирите

В случай на продължения в мачовете от евротурнирите тимовете ще могат да вършат спомагателна четвърта промяна, реши УЕФА. Промяната влиза в действие от идния сезон, като ще важи за Шампионската лига и Лига Европа.

ФИФА към този момент утвърди същото предписание по-рано през годината. То се ползва по време на международното състезание в Русия.

Уточнението е, че в случай че в постоянното време даден тим е направил по-малко от разрешените три смени, то в продълженията също ще може да стигне до общия брой от четири промени.

От УЕФА допълниха, че в евротурнирите тимовете могат да записват до седем аварийни футболисти. Единствено за финалите в двата шампионата е разрешено броят им да е 12.

Разгледан е и въпросът за използването на технологии за другарство сред формалните лица в тима. Комуникацията е разрешена, в случай че е директно обвързвана със здравето на играча, с въпроси по сигурността или с тактически/треньорски решения. Допуска се обаче общуването да става само посредством дребни, ръчни, мобилни устройства.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР