В случай на нов опит за погром над сърбите в

...
В случай на нов опит за погром над сърбите в
Коментари Харесай

Руските самолети могат да достигнат Косово за 2 часа, се казва във военен план на Москва

В случай на нов опит за разгром над сърбите в Косово или интервенция, ориентирана към окупация на северната част на най-младата страна на Балканите, Русия ще изпрати забележителна военна помощ на Сърбия.

Това е декларирал съветският президент Владимир Путин на сръбския си сътрудник Александър Вучич в границите на телефонен диалог, заяви изданието Srbija Danas, цитирано от " Фокус ", като се базира на източник от Москва. 

Според източника на изданието преди време Путин персонално е наредил на военни специалисти да разработят подробни проекти за незабавна военна помощ за Сърбия при положение на последна нужда. В проектите се показва, че руските самолети могат да доближат до Косово за два часа и да работят, с цел да защитят сръбските държавни и национални ползи.

На въпрос по какъв начин съветските самолети ще доближат до Косово, защото е малко евентуално страните от НАТО към Сърбия да разрешат прекосяването им, източникът от Москва споделя: " Наистина ли смятате, че българи, румънци или унгарци биха се осмелили да смъкват съветските самолети? Не забравяйте, че Русия е най-мощната военна мощ в света и имаме способи дейно да обезвреждаме всяка заплаха. Затова нямам доверие, че те биха се осмелили поради Косово и албанците да рискуват една огромна европейска и може би международна война ".

Разработен е и проект за прекачване на прекачване съветски специфични елементи в Сърбия, както и тактика да се работи в Косово и от далечни дистанции.

" Русия има ракетна система в Черно море, само че и от други места може да работи против противников цели в Косово ", споделя източникът, като добавя, че няма мощ, която да попречи на Русия да отбрани сърбите.

Сръбската войска стреля същински бойни снаряди в образователна офанзива против размирен позиции на боен полигон източно от Белград пред погледа на президента Вучич и непознати дипломати. 

Военното обучение, под названието " Синергия 2018 ", се организира три дни, откакто косовската полиция употребява мощ, с цел да разпръсне сръбски протестиращи в град Косовска Митровица в неспокойната северна част на Косово и задържа за малко публично лице от сръбското държавно управление.

Инцидентът утежни така и така напрегнатите връзки сред Сърбия и Косово.

Сърбия се стреми към присъединение към Европейския съюз. Страната не и е членка на НАТО. Алиансът е неизвестен измежду сърбите поради бомбардировките през 1999 година по време на акцията за изтласкване на сръбските сили от Косово. 

През 2006 година Сърбия стана част от програмата на НАТО  " Партньорство за мир ", а преди три години 2015 година подписа " Индивидуален проект за партньорство с НАТО ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР