В случай на нахлуване в Украйна Русия ще бъде изправена

...
В случай на нахлуване в Украйна Русия ще бъде изправена
Коментари Харесай

Байдън заплаши да забрани на Русия транзакции в долари

В случай на " навлизане " в Украйна Русия ще бъде изправена пред " тежки стопански последствия ", съветските банки няма да могат да правят транзакции с долари, сподели президентът на Съединени американски щати Джо Байдън по време на тирада в Белия дом.

„ Ако го създадат, в случай че атакуван Украйна, те ще си платят. Техните банки няма да могат да правят транзакции с долари “, сподели президентът на Съединените щати.

„ В НАТО има различия за това какво са подготвени да създадат страните според от това, което се случва. Сериозното налагане на наказания, свързани с доларови транзакции ще има негативно влияние върху Съединени американски щати, както и негативно влияние върху стопанските системи на европейските страни и опустошително влияние върху Русия “, сподели Байдън и добави, че той разчита на единството на НАТО по отношение на глобите против Русия.

В понеделник немското издание “Ханделсблат” заяви, че Европейският съюз и Съединени американски щати към този момент не преглеждат като част от вероятните наказания изключването на съветските банки от интернационалната платежна система СУИФТ. Вместо това против съветските банки се създават целенасочени стопански наказания. Въпреки това американската администрация не изключи опцията за изключване на съветските банки от системата СУИФТ. Кремъл счита диалога за опасността от наказания против съветски банки за несвоевременен.

Миналата неделя бъдещият ръководител на Германския Християндемократически съюз (ХДС) Фридрих Мерц съпостави ограничението на достъпа на Русия до интернационалната междубанкова система СУИФТ с " атомна бомба " за финансовите пазари, артикули и услуги.

През декември 2021 година, синът на един от водещите идеолози на американската външна политика в предишното, Збигнев Бжежински, Ян Бжежински, заместник-помощник-министър на защитата за 2001-2005 година, прикани Русия да бъде изключена от СУИФТ „ за няколко дни.” От своя страна Централната банка на страната уточни неналичието наизявления от СУИФТ за опцията за изключване на Русия. През същия месец финансовият министър Антон Силуанов означи, че изключването на Русия от СУИФТ не е от изгода за никого, в противоположен случай Европа ще би трябвало да се откаже от съветските артикули.

В края на май 2021 година съветското външно министерство позволиха включването на интернационалната платежна система СУИФТ в „ серпантина на глобите “. По-късно обаче външното министерство означи, че възможното изключване на Русия от системата няма да бъде злополука.

Ръководството на СУИФТ увери Централната банка на РФ, че няма опасности от изключване на Русия от платежната система. Министерството на външните работи акцентира, че спирането на връзката на Русия заплашва с материални загуби и загуби на имидж самата платежна система.

Припомняме, че на 28 април 2021 година Европейският парламент прикани Русия да бъде изключена от СУИФТ. В същото време ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел сподели, че Европейският съюз не може да изключи Русия от платежната система, защото тя е частна организация. В същия ден външният министър Сергей Лавров напомни съществуването в Русия на аналог на СУИФТ.

Съветът на федерацията предизвести, че в случай че Русия бъде изключена от СУИФТ, Европейски Съюз ще би трябвало да заплаща за петрола в брой в куфари. Предприемачът Олег Дерипаска прикани за въвеждането на цифровата рубла допустимо най-скоро, с цел да се подсигуряват разплащанията за експорт и импорт.

През април украинският външен министър Дмитрий Кулеба прикани Европейски Съюз да „ изключи Русия от СУИФТ “ при положение на ескалация на обстановката в Източна Украйна. Ръководителят на водещата секта на Европейския парламент – Европейската национална партия – Манфред Вебер предложи да се изключи Русия като „ отговор “ на „ засиленото военно наличие “ покрай границата с Украйна.

Министерството на външните работи към този момент очерта проект за деяние при положение, че Русия бъде изключена. Кремъл акцентира, че Русия взема поради всички вероятни закани от Запада.

Превод: В. Сергеев
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР