В случай на хибридна война от НАТО възнамеряват да задействат

...
В случай на хибридна война от НАТО възнамеряват да задействат
Коментари Харесай

При хибридна война НАТО ще реагира като на въоръжено нападение

В случай на " хибридна война " от НАТО имат намерение да задействат член 5 от Устава за групова защита. Това може да стане и при положение на въоръжено нахлуване, стана ясно от изказването на Срещата на Върха на Алианса, която се организира на 11 и 12 юли в Брюксел, представено от международни медии.

От Алианса са подготвени да оказват помощ на всеки съдружник по време на какъвто и да е стадии на хибридната акция . В частност от Североатлантическия съвет може да одобри решение да задейства член 5 на Вашингтонския контракт както и при положение на въоръжена офанзива, съобщи Блиц.

Припомняме,  член 5 от Устава на Пакта гласи:   " при въоръжено нахлуване на една от страните, участнички в контракта или на няколко от тях в Европа или Северна Америка ще бъде обсъждана като нахлуване над всички ".

По-рано от Алианса обявиха, че  Русия организира провокативна активност на границата на страните от НАТО . Тази активност включва " развръщане на модерни ракети в Калининград, неведнъж нарушаване на въздушното пространство на страните от НАТО и продължаващото разрастване на военна мощност в Крим ", цитират от съветската организация изказването на Алианса.

Освен това,  представителите на страните от НАТО са разтревожени от " забележителните вложения на Русия   в модернизацията на своите стратегически сили ", а по този начин също и " провеждането без известяван на широкомащабни военни учения ".

Същевременно генералният секретар на НАТО  Йенс Столтенберг съобщи, че не вижда непосредствена опасност за участниците на военния блок . " При това виждаме всички все по-самоуверена Русия, която изпозва мощ против съседите си ", съобщи той.

По-рано съветският външен министър  Сергей Лавров съобщи, че в НАТО прелестно знаят за отсъствието на нападателни проекти от Москва , само че единствено употребяват мотива за това да разпрострат повече техника и батальони покрай съветските граници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР