В случай, че ремонтирате дома си и за това получите

...
В случай, че ремонтирате дома си и за това получите
Коментари Харесай

Как да си намалите данъка на жилището

В случай, че ремонтирате дома си и за това получите фактура, може да намалите налога, който плащате с до 200 лева Промяната е залегнала в предложенията за промени в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС), признати на първо четене със 7 въздържали се и без нито един „ срещу “ от Комисията по бюджет и финанси към Народно събрание.

Данъчното облекчение е планувано за личните, а не за наемателите на жилище. Условието е ремонтът да бъде осъществен от българска компания, която да издаде фактура. В случай, че за даден парцел притежателите са няколко, то всеки от тях може да употребява облекчението. Общата сума обаче не би трябвало да надвишава 2000 лева Данъкът е 10%, т.е. на притежателя могат да бъдат върнати до 200 лева Собственик, който има повече от един парцел, може да употребява облекчението единствено за едно жилище. Също по този начин апартаментът би трябвало да се употребява по предопределение, т.е. не би трябвало да е офис.

Друг метод, по който притежателите могат да понижат налога си върху парцел е като си подадат е-декларация. Това ще им понижи данъка с 5%. Срокът за обявление и внасяне на годишния налог ще е от 1 март до края на юни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР