В случай, че посолството на САЩ в Русия удължи срока

...
В случай, че посолството на САЩ в Русия удължи срока
Коментари Харесай

Руските консулства в САЩ се готвят да замразят работата си

В случай, че посолството на Съединени американски щати в Русия удължи периода за приемане на визи от съветски жители, Москва ще предприеме ответни дипломатически ограничения, предава „ Взгляд ", представен от „ Фокус ".

Това съобщи представителят на Федералния съвет по интернационалните каузи Игор Морозов. Руският сенатор означи, че в случай че забавянето на издаване на визи за съветски жители се случи, то повода няма да е поради съкращаването на американски дипломатически личен състав заради, което Русия ще бъде подготвена за налагане на ответни ограничения.

„ Както е признато в дипломатическата процедура, срокът за издаване на съветски визи за американци също ще бъде продължен ", съобщи Морозов.

Той не изключи, че в отговор на възможни американски дейности, консулствата на Русия в Съединени американски щати могат „ просто да замразят " работата си.

По-рано в американското посолство в Москва обявиха, че съкращаването на дипломатическия щат може да се отрази на работата им. Той ще бъде орязан с над 700 души като мярка против глобите на Съединени американски щати против Русия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР