В случай, че към Балканите се запъти средиземноморски циклон, който

...
В случай, че към Балканите се запъти средиземноморски циклон, който
Коментари Харесай

Проф. Рачев предупреди: Може да се хванем за главите!

В случай, че към Балканите се запъти средиземноморски циклон, който ще се образува над Северна Италия, ни чакат огромни дъждове, показва климатологът проф. Георги Рачев. Все още обаче не е несъмнено какъв тъкмо ще бъде пътят на циклона

В петък един средиземноморски циклон ще се образува над Северна Италия и ще се придвижи към Европа. Но да забележим какви проблеми имат синоптиците? Като погледнем какво споделят другите центрове, ще се хванем за главите поради разминаванията на моменти.  Това сподели в ефира на bTV тази заран проф. Георги Рачев.

Ще вали и събота, и в неделя, та даже и в понеделник. Но, в случай че този антициклон си следва пътя и в случай че го затисне на Балканите, ще вали повече от 20-30 литра. Но това е, ако… ако… ако… Следим измененията непрестанно. Нашият европейски център счита, да вземем за пример, че този циклон ще мине към Гърция, надлежно, ние ще останем по-далеч от него и преваляванията при нас ще бъдат по-малко.

Така или другояче обаче, няма да се разминем без превалявания, както и без присъщото за този интервал от годината намаляване на температурите, безапелационен е проф. Рачев, съобщи Нова Варна.

Според климатолога в сряда температурите ще са положителни, над нормата, до петък, след което настава захлаждането.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР