В случай че Федералният резерв на САЩ реши да свали

...
В случай че Федералният резерв на САЩ реши да свали
Коментари Харесай

Standard Chartered : Ако Фед са готови да приложат отрицателни лихви, трябва да се гмурнат надълбоко

В случай че Федералният запас на Съединени американски щати реши да смъкна главния си лихвен % до негативна територия, той би трябвало да е подготвен да се гмурне дълбоко, намалявайки лихвата с сред 50 и 100 базисни пункта под нулата. Това мнение показаха пред Си Ен Би Си анализатори от банката  Standard Chartered.

Фед показа невиждани ограничения за стимулиране на американската стопанска система в опит да я защищити от отрицателните последици от пандемията от ковид. Въпреки това ръководителят на централната банка Джером Пауъл отхвърля ръководството за федерален запас да обмисля събаряне на главната рента до негативни равнища.

Спекулациите по тази тематика обаче не престават. Макар това да не е най-хубавият сюжети за Фед, анализаторите от Standard Chartered считат, че той може да се трансформира в действителност, в случай че икономическото възобновяване на Съединени американски щати разочарова и централната банка остане без други разновидности.

„ Никой не обича залозите „ всичко или нищо “, изключително когато си в губеща позиция и времето тече, само че в последна сметка би трябвало ритнеш топката допустимо най-силно, тъй като няма смисъл от къс пас “, разяснява Стивън Инглъндър, началник на макро тактиката в Северна Америка на Standard Chartered.

„ Ако смъкването от 150 базисни пункта до 10 базисни пункта не бе задоволително, с цел да шокира стопанската система и да докара до възобновяване, ние, а допускаме и Фед, считаме, че смъкването им от 10 базисни пункта до минус 20 няма да докара до стремежи резултат. Не имаме вяра, че Фед чака малко сваляне до негативна територия да обезпечи задоволителен тласък, които да компенсира отрицателното влияние върху кредитирането на банките и краткосрочните парични пазари “, прибавя той.

Според него намаляването на лихвата с 50 до 100 б/п под нулата ще докара до забележителен спад на доходността по 10-годишните американски облигации. Това може да докара до рухване на 10-годишните държавни скъпи бумаги в негативна територия.

Инглъндър също по този начин чака внезапно поевтиняване на $ и скок в цените на златото.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР