В случаите, в които водачите не е употребили никакви наркотични

...
В случаите, в които водачите не е употребили никакви наркотични
Коментари Харесай

Какво да направим, ако тестът ни за наркотици даде фалшив положителен резултат

В случаите, в които водачите не е използвали никакви наркотични субстанции, полицията има обвързване да ги придружи до най-близкото лечебно заведение , където те да дадат биологична проба и по този метод да потвърдят, че не са направили закононарушение.

Това стана ясно от думите на юристът Силвия Петкова пред „ БНР “. Тя подсети, че шофирането след приложимост на опиати е съществено закононарушение, наказвано от закона с отнемане от независимост .

Тя разяснява и препоръчаните промени от премиера акад. Николай Денков , след които пробите за неразрешени субстанции на водачите ще излизат в границите на една седмица . Според нея този период още веднъж е прекомерно дълъг , защото самото преустановяване на формираното досъдебно произвеждане лишава доста повече време. През този интервал водачът към този момент е с отнета брошура , а номерата на автомобила му са свалени. 

Адв. Петрова посъветва водачите да не се подписват протокол за непринудено предаване на автомобила и постоянно при подозрение за подправено позитивен резултат да изискват да бъдат съпроводени до лечебно заведение, с цел да дадат биологична проба и да потвърдят невинността си.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР