В Словения единствената атомна електроцентрала Кръшко, намираща се на 100

...
В Словения единствената атомна електроцентрала Кръшко, намираща се на 100
Коментари Харесай

Словения затвори атомната си централа след труса в Хърватия

В Словения единствената атомна електроцентрала Кръшко, намираща се на 100 км от епицентъра на земетресението, е била затворена превантивно, заяви организация СТА.

Унгарската АЕЦ „ Пакс “ разгласи, че няма да спре работа, макар че и там трусът е бил почувстван.

Вчера друго земетресение с магнитуд 5,2 бе записано в същия район, покрай Петриня. През март Загреб претърпя земетресение с магнитуд 5,3, при което почина един човек, а 27 бяха ранени.

Снимка: EPA

При днешния трус към този момент се оповестява за едно починало дете, има и ранени. Срутени са здания. Спасители се пробват да извадят оживели под руините в град Петриня.

Томислав Фабиянич, шеф на службата за бърза здравна помощ в прилежащия град Сисак, заяви, че в двата града има доста ранени.

" Имаме информация, че едно момиче е починало. Нямаме други сведения за жертви ", сподели министър председателят Андрей Пленкович, който отпътува за Петриня.

Той заяви, че са изпратени бойци да оказват помощ и че ще се наложи част от популацията на Петриня да бъде евакуирано, тъй като там не е в сигурност.

Телевизия Ен1 цитира източник от локалните управляващи в Петриня, съгласно който е починало 12-годишно момиченце, само че към този момент няма други детайлности за жертвата. Телевизията сподели фрагменти по какъв начин спасители извличат мъж и дете от руините. И двамата са живи.

Снимка: EPA

Други фотоси демонстрират постройка със срутил се покрив, а репортерката споделя, че не се знае имало ли е хора вътре. Ен1 заяви също, че детска градина е била разрушена при земетресението, само че в нея не е имало деца, написа Българска телеграфна агенция.

Заради земетресението бе анулирана възбраната за придвижване сред обособените общини, наложена като част от ограниченията против ковид, съобщи ТАСС.

Земетресението е било усетено и в Загреб, където хората са избягали на улиците, някои от които към този момент били затрупани със счупени керемиди, плочки и паднала мазилка. Трусът е почувстван и в Сърбия и Босна и Херцеговина.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР