В СловакияДело преди предсрочни избориСловашката полиция обвини шефа на разузнаването

...
В СловакияДело преди предсрочни избориСловашката полиция обвини шефа на разузнаването
Коментари Харесай

Разузнавателен шеф обвинен за организирана престъпност

В Словакия
Дело преди предварителни избори

Словашката полиция упрекна шефа на разузнаването и други високопоставени чиновници от сигурността в основаването на незаконна група и скрит план за корист с власт, заяви Ройтерс.

В формалното известие обвинените бяха разпознати единствено с техните първи имена, само че шефът на полицията Стефан Хамран удостовери, че актуалният шеф на словашката Информационна работа (SIS) Михал Алач, неговият предходник Владимир Пчолински и шефът на Националната работа за сигурност Роман Конечни са измежду обвинените.

Делото се води на фона на идните предварителни избори на 30 септември. Предишната ръководеща коалиция се разпадна през декември заради вътрешни битки и загуби доверието на Народното събрание.

Проучванията на публичното мнение дават преимущество на партията “Смер-СД ”, ръководена от някогашния министър председател Роберт Фицо - съперник на военната помощ за Украйна. В анкета, извършена от организация “Ипсос ” този месец, популистката “Смер-СД ” получава 19,7% поддръжка, следвана от демократичната “Прогресивна Словакия ” с 16,9%. Партията ХЛАС, учредена от различен някогашен министър председател и бивш член на “Смер-СД ” - Петер Пелегрини, би получила 13,3% от гласовете.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР