В Словакия са необходими предсрочни избори, за да може страната

...
В Словакия са необходими предсрочни избори, за да може страната
Коментари Харесай

Убийството на словашкия журналист може да доведе до предсрочни избори

В Словакия са нужни предварителни избори, с цел да може страната да излезе от рецесията, в която изпадна след убийството на проверяващия публицист Ян Куциак, съобщи водачът на участваща в ръководещата коалиция партия Бела Бугар.
" Републиканският съвет задължи партийното управление да стартира договаряния за предварителни парламентарни избори ", цитира словашко радио думите на партийния водач.
" Ако бъде реализирана договореност за предварителни избори, то нашите министри ще останат на постовете си. ", добави още той.
Кризата в Словакия след убийството на работещия за интернет изданието Aktuality.sk Ян Куциак и годеницата му се разраства. За предварителни избори упорстват и от опозицията, зад която концепция застана и президентът на страната Андрей Киска. Премиерът Роберт Фицо, представляващ социалдемократите, към този момент не приема този вид, съобщи БГНЕС.
На 9 март в страната имаше всеобщи митинги с претенции за незабавната оставка на държавното управление. Само в Братислава се събраха над 30 000 души.
" Словакия претърпява доста тежки времена " - това е оценката на Бугар за обстановката сега.
Ян Куциак разкри в оповестен след гибелта му материал корупцията по високите етажи на властта и връзки с италианската мафия. След абсурда оставките си към този момент подадоха министърът на културата Марек Мадярич и на вътрешните работи Роберт Калинак.
Медиите в Словакия предвиждат, че ще се стигне до предварителни избори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР