В Сливенска област са разкрити шест допълнителни избирателни секции. Това

...
В Сливенска област са разкрити шест допълнителни избирателни секции. Това
Коментари Харесай

Разкриха шест допълнителни избирателни секции в Сливенско

В Сливенска област са разкрити шест спомагателни изборни секции. Това са в МБАЛ " Д-р Иван Селимински ", Военна болница, МБАЛ " Хаджи Димитър ", Женския затвор, Домовете за остарели хора – надлежно в Сливен и Нова Загора. Очаква се СИК да бъде разкрита и в болница " Ева ", заяви Сребрина Ганушева - представителят на Районната изборна комисия.

Броят на изборните секции в региона ще стане 300 след след откриване на спомагателните СИК-ове.

" Изборните бюлетини са пристигнали и са разпределени в четирите общини на Сливенска област.

„ Машините ще дойдат в събота, като няколко часа ще престоят на склад, а по-късно ще бъдат превозени към изборните секции ", уточни Елизабет Кендерян - ръководител на РИК Сливен и разясни, броят на гласоподавателите ще стане явен ден преди изборите.

По думите й четирима са столетниците в региона, имащи право на глас, като двама са мъжете и две са дамите. Най – възрастният от тях е роден на 25 януари 1920 година.

Към 2 октомври пълноправие ще навършат шестима младежи и девойки, които за пръв път ще могат да гласоподават.

Смени на членове на СИК-ове се правят непрестанно, като броят им е неведнъж повишен спрямо предходните избори, разяснява Кендерян.

По думите й, все още тъжби за нарушение на изборното законодателство няма, а Районната изборна комисия ще прегледа подаден сигнал за нерегламентирана пропаганда в Община Котел.

Чуйте:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР