В Сливенска област от 14 до 16 ноември ще се

...
В Сливенска област от 14 до 16 ноември ще се
Коментари Харесай

Кампания за образователната интеграция на ученици от малцинствата ще се състои в Сливенска област

В Сливенска област от 14 до 16 ноември ще се състои осведомителна акция за просветителната интеграция на възпитаници от малцинствата под наслов "Надежда за всички ". Това оповестиха от Регионалното ръководство на образованието /РУО/-Сливен.

Кампанията ще бъде открита на следващия ден, от 14.30 часа, в заседателната зала на община Котел. Ще се състои среща с шефове на учебни заведения, детски градини, учители, родители, представители на общината, МОН, университетските среди, членове на екипите за обсег, по отношение на взаимните изгоди от просветителната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства.

Ще бъде разисквана работата по Механизма за обгръщане и включване в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст. В РУО-Сливен на 15 ноември от 15.00 часа ще стартира кръгла маса за показване на добър опит за изгодите от просветителната интеграция и работата по Механизма за обгръщане.

На 16 ноември, от 11.30 часа, в театъра "Минко Балкански " в Нова Загора ще има концерт, отдаден на Международния ден на толерантността.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР