В Сливен се наблюдава прираст на населението заради големите ромски

...
В Сливен се наблюдава прираст на населението заради големите ромски
Коментари Харесай

Заради големите ромски квартали се наблюдава прираст на населението в Сливен


В Сливен се следи приръст на популацията поради огромните ромски квартали в региона.

Извън ромския квартал " Надежда “ жителите на Сливен сами подхващат тематиката за ромите. Казват, че няма напрежение. Разбират се, само че разделянето постоянно ще остане:

" Нека да получавам циганските помощи, които се изплащат постоянно. Аз работя за по-малко пари, а те получават повече пари, без да работят. Разделение постоянно има и постоянно ще има, само че спорове няма. Все отново сме хора. Да не съпоставяме налозите, които ние плащаме, ромите даже не са чували за такова нещо. Не можем да си запишем децата в яслата, която е покрай нас, а би трябвало да ги карам всяка заран и след това да ги връщам, което също ми е разход на пари и време, а техните са в централната част, тъй като били от малцинствата. С какво са повече те от нас? " - разясняват жители на Сливен.

За опита си с ромската интеграция споделя Димитър Андреев, кмет на село Гаврилово:

" Ако каже някой, че някъде няма обири, ще излъже. На първо място решението на казуса с ромите е образованието. 95% от тях са необразовани. Това потомство, което е родено от 1985 година до 2000 година е изтървано, а в този момент новото потомство също се изтърва. Аз съм може би единственият кмет, който е срещу делегираните бюджети. Не парите са значими в тази ситуация, значимо е образованието ".

От звуковия файл можете да чуете целия репортаж на Снежана Иванова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР