В Сливен на балотаж се изправят Стефан Радев от ГЕРБ

...
В Сливен на балотаж се изправят Стефан Радев от ГЕРБ
Коментари Харесай

Избирателната активност в Сливен е около 6% към 10 ч.

В Сливен на балотаж се изправят Стефан Радев от ГЕРБ и Кольо Милев от Българска социалистическа партия.

Тихомир Игнатов следи изборния ден в Сливен.

Сливен

Изборният ден в Сливен стартира в точния момент. 187 са изборните секции и една преносима. Малко над 100 000 души са имащите право на глас. Над 200 служители на реда наблюдават за нередности.

Избирателната интензивност към 10 ч. е над 6%. Висока интензивност има в селата Чинтулово, Крушаре, Драгоданово.

Няма подадени сигнали, свързани с пласиране и пазаруване на гласове.

Един от знаците на Сливен се намира точно в ромския квартал " Надежда ", където изборната интензивност също е много ниска. В репетиционната си в продължениe на няколко декади оркестър " Карандила " творят музиката си. Сега обаче намираме ръководителя на оркестъра Анегел Тичалиев самичък, заобиколен от спомените за международната сцена.

Ангел Тичалиев, началник на оркестър " Карандила ": Никой не се интересува от оркестъра - какво вършат, какво костват. На Димитровден желаех да участваме с дребните деца с най-малко една една ария, безплатно, само че нашите общинари не пожелаха.
Оркестърът към този момент не съществува в истинския си състав. Ангел обаче е решил да съобщи познанията си на дребните деца в квартала. Тук музиката е едно от дребното занимания, които задържа вниманието на децата.

Ангел се надява скоро улицата, на която живее още веднъж да се оглася от звука на медните принадлежности.
Ангел Тичалиев, началник на оркестър " Карандила ": Вече е безшумно тук в тази стая, преди имаше принадлежности? Ще има отново, няма ужасно. Стига да има кой да помогне, да закупим принадлежности за тези дребни деца. Събрах 10-12 хлапета, желаят да свирят, но няма принадлежности. Само трима души имат. Другите седят и зяпат.
Така в квартал " Надежда " остарелият музикант остава самичък в очакване на новото потомство музиканти в оркестър " Карандила ".
Още по тематиката Избираме кметове и общински съветници
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР