В Сливен има интерес към програмата за саниране и Общината

...
В Сливен има интерес към програмата за саниране и Общината
Коментари Харесай

Камен Костов: Има интерес към програмата за саниране в Сливен

В Сливен има интерес към програмата за саниране и Общината поддържа сдруженията на притежателите оптимално повече от тях да аплайват, с цел да има повече санирани и енергийно ефикасни здания.

Това съобщи заместник-кметът Камен Костов. Той напомни, че по предложение на кмета Стефан Радев Общината ще поеме 50 % от разноските за техническото и енергийно проучване, само че не повече от половината на референтната стойност по програмата.
„ За да аплайват за средствата от Общината, притежателите би трябвало да имат съдружие, оферта или проектодоговор, в който да са контрактувани цена и период за обследването от съответната компания и документите, които ще изготви. Трябва да покажат още, че разполагат с половината от средствата, които са договорили, само че не повече от референтната стойност “, сподели Костов.
Въпреки, че към момента се работи по предварителните насоки и няма финален вид на програмата, той прикани притежателите да бъдат оптимално дейни, да влизат в контакт с компаниите, а тези, които нямат сдружения, бързо да ги основат, с цел да имат планова подготвеност. Колкото по-голям е процентът на притежателите, които се включат в сдруженията, толкоз повече точки ще имат при класирането.
Камен Костов, който участва на събрания на жилищните блокове, сподели, че следи положително отношение към санирането, хората задават въпроси и споделят отзиви за спецификите по предварителните инструкции.
На страницата на Община Сливен е основан раздел за санирането, където се разгласява предварителната информация. Обявени са и телефони, на които жителите могат да получат отговор на своите въпроси.
Линкът е: https://mun.sliven.bg/etazhna-sobstvenost
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР