В следващото Народно събрание ще бъде трудно да се изгради

...
В следващото Народно събрание ще бъде трудно да се изгради
Коментари Харесай

Христо Иванов: Няма да превръщам срещите и разговорите в медийно позорище

В идващото Народно заседание ще бъде мъчно да се построи доверие сред политическите сили поради непрекъснатото вадене на детайлности от диалози и неспазени задължения. Това предвижда съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов. Той даде няколко образеца, сред които и неуспеха на съвещанието на правната комисия, която трябваше да прегледа законопроекта за.

" Кой провали съвещанието на правната комисия? Двама другояче симпатични сътрудници от Българска социалистическа партия. Струва си да се зададат въпроси и тази обстановка да се проучва. Би ми се желало да видя ръководителя на комисията с малко по-голям фокус върху тематика за ликвидирането на профилираното правораздаване ", сподели той и подсети, че ръководителят има лостове, с които да обезпечи кворум.
 Ново разединение: Методи Лалов подаде оставка като началник на групата на Демократична България в СОС Ново разединение: Методи Лалов подаде оставка като началник на групата на Демократична България в СОС
Общинският консултант Методи Лалов подаде оставка като ръководител на групата на Демократична България в Столичния общински съвет. Това с...

Друг, посочен от него, проблем е разкриването на детайлности от диалози сред политическите водачи, които, по думите му, не способстват за взаимното доверие. " Направих си някои заключения с кого си имам работа ", сподели Иванов и описа за случай, в който негов диалог с политически водач е изминал в медиите скоро по-късно. " Как се чака да поемаме взаимни тематични задължения? Как бихме могли да беседваме, откакто всеки диалог се трансформира в компромат? Съдържанието на диалозите се разгласяват няколко часа по-късно в БЛИЦ ", сподели той.

Отделно загатна и за случая, в който водачът на " ИТН " описа детайлности от срещата посред им. " Притеснява ме, че може да осигурим зрелище, само че не политическо посланичество. Г-н Трифонов откри за належащо да разгласи диалог, за който сме се разбрали да е частен, а не диалог за решения ", сподели съпредседателят на " Демократична България ". Поясни, че това е била първа персонална среща по покана на Трифонов.

" Трябва да е ясно - ще беседвам с политическите водачи, с които ми се постанова да правя работа. Но няма да трансформирам срещите и диалозите в медийно позорище. Това, че те го вършат, ме кара да се запитвам по какъв начин ще споделяме в идващия парламент. Хората чакат да има работещ парламент и с изключение на позорище да се вземат решения ", сподели той.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР