В следващия парламент вероятно няма да има такова голямо евроатлантическо

...
В следващия парламент вероятно няма да има такова голямо евроатлантическо
Коментари Харесай

Делян Добрев: Може да видим ПП да работят с БСП и Възраждане срещу еврото

В идващия парламент евентуално няма да има такова огромно евроатлантическо болшинство. Такава прогноза направи пред Делян Добрев от ГЕРБ.

" Вероятно ще се усили поддръжката за " Възраждане " и тази за Българска социалистическа партия. Те играят в синхрон против еврото. Това пази съветския интерес ".

Скъсването с съветските зависимости не е повода този парламент да има къс живот, счита Добрев. Той обаче се съмнява в евроатлантическата ориентировка на Политическа партия.

" Политическа партия не преследват същински евроатлантически дела, а просто са се маскирали като такива. По-скоро може да ги забележим да работят с Българска социалистическа партия и " Възраждане " за закъснение на приемане на еврото в България ".

Има три закона, нужни за еврозоната, които не сме приели, подсети Добрев.

" Законът против пране на пари беше неодобрен от Политическа партия. Демократична България пък не приказват за него. Може би заплашва някакви ползи, свързани с Политическа партия ".

Делян Добрев разяснява и наличието на Владислав Горанов в листата, направен по закона " Магнитски ".

" Когато Горанов беше финансов министър, ние влязохме в чакалнята на еврозоната и в банковия съюз. Ако не беше Политическа партия, при започване на тази година, дружно с Хърватия, щяхме да станем член на еврозоната. Демократична България и Политическа партия се държат неточно сега и извличат политически дивиденти от тази обстановка. Владислав Горанов напусна всички партийни постове още през лятото на 2020 година ".

Вносители на значимите решения в енергетиката, които взе този парламент, сме аз и моите сътрудници от ГЕРБ, подсети Добрев.

" Това е решението за диверсификация на нуклеарното гориво. Задължихме Министерски съвет да спре да купува нуклеарно гориво от руснаците. За 5-ти блок се взе решение да се купува американско гориво. За 6-ти блок ще купуваме френско гориво. Това са значимите решения в енергетиката и те бяха взети. Друго значимо решение е построяването на 7-ми и 8-ми блок. След началото на войната е невероятно там да има съветско съоръжение. Това беше гласувано ".

Газът в Черно море може да докара до енергийна самостоятелност, изясни още Делян Добрев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР