В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият

...
В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият
Коментари Харесай

Ваня Григорова след среща с ПП-ДБ: В следващите седмици ще се разберем кой ще е новият шеф на СОС

В идващите седмици ще се разберем кой ще е новият ръководител на Столичния общински съвет (СОС), сподели Ваня Григорова след среща на общинските съветници от „ Българска социалистическа партия за България “ с техните сътрудници от „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (Спаси София) в постройката на общината, съобщи Българска телеграфна агенция.

Според Григорова тезата, че може да се стигне до нов избор на общински съветници в столицата е била нечиста сделка на политическите съперници на Българска социалистическа партия.

 

Ваня Григорова и ръководителят на БСП-София Иван Таков още веднъж потвърдиха, че стоят зад издигнатия от „ Българска социалистическа партия за България “ претендент за ръководител на Столичния общински съвет – Диана Тонова. И двамата дефинираха срещата като градивна и оповестиха, че евентуално в сряда разговорът ще продължи.

В отговор на въпрос дали от „ Българска социалистическа партия за България “ биха подкрепили различен претендент на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (Спаси София) за поста ръководител на СОС, вместо Борис Бонев, Ваня Григорова изясни, че първо би трябвало са се разбере кой би бил той.

И в този момент имаме съгласие по някои от тематиките, само че имаме и съществени разлики по генерални структурни въпроси, сподели още Григорова.

Сега говорихме и за идващ диалог, който да проведем може би в сряда. Иван Таков разгласи, че Българска социалистическа партия ще изиска среща с управлението на „ Топлофикация “ – София за готовността за отоплителния сезон и проблемите със задлъжнялостта на сдружението, която е доста огромна. А от кмета Васил Терзиев ще изискат отчет за положението на общината все още.

Според Борис Бонев не е обсъждан въпросът за новия ръководител на СОС, макар че е станало ясно, че казусът не е в личността на претендентите. По огромна част от огромните тематики за София има припокриване, говорихме за тези, по които няма единодушие, те не са толкоз доста, само че най-хубавото е, че те не са непреодолими, сподели Бонев.

Постигнахме кардинално единодушие, че даже да има неща, за които не можем да реализираме единодушие, по-добре да свършим всички останали, за които имаме – в сфери като антикорупция, проверка на ръководството на ГЕРБ, комуналните услуги, методът, по който стотици милиони от налозите на софиянци се харчат всяка година.

Попитан дали предстоят още срещи, Борис Бонев отговори, че в понеделник ще има още срещи с другите групи в Столичния общински съвет. Той добави, че от ГЕРБ не са дали отговор на поканата. По мотив рецензиите за метода, по който общината се оправя с тежката зимна конюнктура, Бонев сподели, че екипите на Столична община, на районните кметове, на службите за пожарна и спешна сигурност, на Столичния инспекторат поставят извънредно съществени старания да се оправят с предизвикването. За първите четири дни и половина на новия шеф на Столичния инспекторат към този момент са наложени сред три и седем пъти повече санкции по общинските наредби, в това число и през днешния ден за хиляди левове на почистващите компании за неизчистени спирки, не са признавани разноските им и са пращани за спомагателни обработки тук-там.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР