В следващите седмици Хюндай трябва да обяви кой ще си

...
В следващите седмици Хюндай трябва да обяви кой ще си
Коментари Харесай

Солберг с шанс да се върне в Хюндай?

В идващите седмици Хюндай би трябвало да разгласи кой ще си партнира с Дани Сордо зад кормилото на третия автомобил на отбора в Световния рали шампионат (WRC). От началото на сезона колата си деляха Сордо и Крейг Брийн, който обаче почина по време на проби преди рали „ Хърватия ”. Опитният испанец към този момент съобщи, че няма да кара с цялостна стратегия, а в „ Сардиния ” ще запише втория си следващ старт след рали „ Португалия ”.

Шефът на отбора Сирил Абитебул съобщи, че отборът ще се насочи към по-млад водач или водачи, които да могат да работят дълготрайно с тима и да се развиват.

Първо се появиха информации, че Хюндай може да предложи на Оливър Солберг да се върне в тима. Синът на международния първенец за 2003 година Петер Солберг кара с лимитирана стратегия за Хюндай през 2021 и 2022, само че загуби мястото си в отбора преди края на сезон 2022 и отборът разгласи, че няма да му предложи нов контракт.

Другият сериозен любимец за място в тима е актуалният международен първенец в WRC2 Емил Линдхолм, който на няколко пъти загатна пред медиите, че се готви за идната стъпка в кариерата си – да се състезава с Rally1 автомобил. Финландецът възнамерява да взе участие в оптимално доста ралита тази година, с цел да натрупа опит за 2024.

Най-вероятно Абитебул ще раздели програмата на Брийн сред двамата водачи, които да получат по 2-3 старта до края на сезона, с цел да могат да ги вместят в програмата си в WRC2. Другият кандидат за мястото е Андреас Микелсен, само че се счита, че неговите шансове са доста по-малки.
 В Хюндай търсят дълготраен заместител на Брийн В Хюндай търсят дълготраен заместител на Брийн
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР