В следващите поне 20 години България да бъде готова за

...
В следващите поне 20 години България да бъде готова за
Коментари Харесай

От Възраждане започват подписка за запазване на българския лев и против влизане на България в Еврозоната

В идващите най-малко 20 години България да бъде подготвена за влизане в Еврозоната, съобщи Деян Николов от " Възраждане "

Инициативен комитет на " Възраждане " желае провеждането на референдум за запазването на българския лев като единствена публична валута до 2043 година. " Съгласни ли сте България да резервира българския лев като единствена национална валута до 2043 година? " - този въпрос ще бъде заложен към българите на националния референдум.

" Причината да сме избрали тази година е ясна и икономическа. В България в идващите най-малко 20 години няма да бъдем подготвени за влизане в Еврозоната “, счита представителят на инициативния комитет Деян Николов, който е и учредителен секретар на структурата на " Възраждане " в София.

Според представителите на комитета въвеждането на еврото е загуба на народен суверенитет.

" Темата е започването на подписка за опазване на българския лев и срещу влизане на България в Еврозоната. Темата е извънредно съдбоносна за България. Една тематика, по която се борим от години да има необятно публично разискване и едно такова съдбоносно решение да не се случи под масата ", акцентира Николов.

От инициативния комитет сигнализираха, че при влизане в Еврозоната " ще се случи инфлация ". Според тях при влизане през 2024 година има риск страната ни да тръгне към гръцкия сюжет. " Ползи не виждаме, в случай че има такива те клонят към нула ", добави още представителят на комитета.

Комитетът на " Възраждане " ще бъде управляван от икономическия консултант на партията на Костадин Костадинов - Виктор Папазов, съгласно който най-голямата задача при събирането на подписи е да проведат осведомителна акция, с цел да знаят хората какво чака България при влизане в Еврозоната.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР