В следващите няколко реда ще ви запознаем и с това

...
В следващите няколко реда ще ви запознаем и с това
Коментари Харесай

Не изхвърляйте водата, в която сте варили картофи

В идващите няколко реда ще ви срещнем и с това - за какво не трябва да изхвърляте водата от сварени картофи.

Много огромен % от хората не знаят и избързват, като изхвърлят остатъчната вода откакто са варили картофи. Тази неправилна процедура не ни дава опция да разберем какъв брой в действителност изгоди имаме, в случай че използваме този вълшебен балсам.

Колкото и необичайно да звучи, водата от сварени картофи е в действителност скъпа и би могла да бъде от изгода, както в интерес на семейството, по този начин и в обичаните ни процедури за разкрасяване. Всъщност, потреблението на водата от сварен картоф спомага и за удобното и здравословно положение на човек. Тя контролира метаболизма и се бори в борбата с наднорменото тегло.

Водата от сварени картофи е богата на нишесте, калий, витамин В12 и доста други потребни субстанции.
Тя работи удобно върху кожата на лицето и тялото, в случай че бъде употребена като измиваща запарка.
Картофената вода тонизира и спомага против сухотата на кожата (при хора с по – фини и чувствителни кожи), като ги прави по – меки и кадифени на чувство и на досег.

Водата, в която сте варили картофи работи извънредно удобно и на косата. Изплакването с тази вода, откакто косата е била добре измита с шампоан способства за укрепването, здравината и по – лесното и разресване. За хората с по – чупливи коси, тази „ магическа “ запарка работи и като домакински стилизиращ артикул, като се оформят едни по – красиви на тип и меки на досег къдрици.
Картофената вода оказва помощ и на хора, борещи се с наднорменото тегло. Тя потиска апетита, форсира метаболизма и прочиства стомашно – чревния тракт, когато бива употребявана постоянно.
Ако приемате заран на празен корем по 100 (сто) мл на ден в продължение на пет седмици, Вие ще видите стремежи резултат.

Редом с това да се усещаме добре в кожата си, както и да изглеждаме добре, картофеният бульон спомага и за регулирането на високото кръвно налягане. Кръвното се възстановява, а кръвоносните съдове биват прочистени.
5 аргументи да ядете по 1 картоф на ден
Има доста положителни аргументи да включите картофите в здравословната си диета. Ето и ТОП 5 на тях, оповестени в изданието self.com: 1. Те с...
Прочети повече
Препоръчва се да се приема по 50 (петдесет) мл на гладно 3 (три) пъти дневно. За да се реализира оптимален резултат обаче, това би трябвало да се трансформира във ваша рутина най-малко за една седмица!

Хората, които страдат от ниско кръвно налягане не трябва да употребяват тази запарка. При даже минимални подозрения е добре да се консултирате с вашия доктор.

Ако не сте добавили готварска сол, водата от картофи е и чудесно средство за поддържане на вашите стайни растения. Тя е извънредно хранителна и ги укрепва добре.

А имате ли домакински любим? Ако отговорът е „ да “ картофената вода би ви била потребна също и за тях! Можете да я употребявате, когато приготвяте храната им. Особено за тези, които не употребяват мляко.

Освен всичко останало, което ви изброихме до тук, водата останала ви от варенето на картофи, също по този начин е и идеално средство за семейството ви. Тя ще ви помогне да почистите добре вашите сребърни принадлежности, тигани, тенджери и посуда като цяло. Нужно е единствено да накиснете металните принадлежности във водата най-малко за половин час, след което да ги измиете добре. Ще се изумите от това какъв брой блестящи са станали те!

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР