В следващите години постепенно трябва да се увеличава приемът в

...
В следващите години постепенно трябва да се увеличава приемът в
Коментари Харесай

Инвестициите вече зависят не от инфраструктурата, а от кадрите, обяви Красимир Вълчев

В идващите години последователно би трябвало да се усилва приемът в паралелки за професионална подготовка, с цел да се отговори на потребностите на бизнеса. През последните две-три десетилетия този тип обучение е неглижиран. Това разяснява в утринния блок на Българска национална телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев.

Коментарът му е и във връзка неодобрение в някои градове за увеличението на приема в таман такива професионални паралелки за сметка на общообразователните.

Министърът акцентира, че в случай че преди години основен фактор за привличането на вложители в даден град или район е било положението на инфраструктурата, то в този момент е съществуването на работна ръка. Обясни, че в днешно време предприятията се софтуерни, а не са мръсни огромни халета като едно време и постоянно заплатите на хора с добра професионална подготовка от междинното учебно заведение взимат по-високи заплати от тези с висше обучение.

Не изясни по какъв начин във времето и с какъв брой ще се усилва приемът в такива паралелки.

По мотив недоволството на Българска социалистическа партия за това по какъв начин интервалът на социализма е включен в учебниците по история за 10 клас министърът изясни, че това се получава, тъй като става дума за перидо, който към момента разделя обществото и постоянно се употребява политически. Увери, че в учебниците са включени единствено обстоятелства и няма идеологизиране. Освен това авторитетните представители на научната общественост споделили, че програмата е уравновесена. От друга страна не можем да не кажем отрицателните неща за режима, добави Вълчев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР