В следващите две седмици ще имаме ново ръковдство на ,

...
В следващите две седмици ще имаме ново ръковдство на ,
Коментари Харесай

Петков: ББР е дала близо 3 млрд. лв. на 20 души по неясни критерии

В идващите две седмици ще имаме ново ръковдство на, тъй като предходното е позволило голяма неточност, като е раздало 946 млн. на 8 клиента и още близо 1.8 милиарда на останалите 12, което прави общо 20 клиента. Това е безусловно нецелево потребление на държавните средства за подкрепяне на дребния и междинен бизнес. Това сподели служебният министър на стопанската система в изявление за БНР.

Много желаеме да забележим тъкмо по какъв начин са ги раздали тези пари, тъй като никой не знае по какви условия и по какъв метод са отпуснати те. Страшно бавене и недаване на информация има сега. Уволних двама от съществуващия контрол, които са раздавали тези заеми. Те пък ни вкараха в съда и апелират, че нецелесъобразно са били уволнени. Това е една игра на време и те доста се надяват, че няма да ми стигне, тъй че да стигнем до същинската промяна на ръководството на ББР, добави министърът.

Ще има промяна при шефовете на банката, а аз към този момент сложих и ограничаване никой да не може да дава повече от 5 млн. от тази банка, сподели той. Трябва да ни е приоритет да се подкрепя дребният и междинен бизнес и то експортно насоченият, счита Петков.

До две седмици новото управление би трябвало да е реалност, и аз персонално ще проследявам и видя ли, че някой още веднъж сменя устава и качва от 5 млн. нагоре, или че някой уволнява този професионален ръб и сменя с някакви техни хора, би трябвало като общество да кажем, че не би трябвало да има връщане обратно, безапелационен бе той.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР