В следващите две години Люксембург ще се превърне в първата

...
В следващите две години Люксембург ще се превърне в първата
Коментари Харесай

Първата европейска страна, в която канабисът ще е легален

В идващите две години Люксембург ще се трансформира в първата европейска страна, където канабисът може да се отглежда, продава и използва напълно законно под опеката на държавни регулации, съобщи Politico.
 Канада – най-големият пазар за легална марихуана
Канада – най-големият пазар за легална марихуана

Какво още значи това

Законопроектът ще бъде импортиран малко по-късно тази година, а самодейността е на министърът на опазването на здравето в Люксембург Етиен Шнайдер.

" Правилата, които прилагахме през последните 50 години, не проработиха - възбраната единствено направи канабиса по-интересен за младите ", споделя Шнайдер пред Politico.
 Снимка 437950

Според изказвания на министъра, пълнолетните поданици на страната ще имат право свободно да купуват и използват марихуана, а лицата на възраст сред 12 и 17 години ще могат безнаказано да носят в себе си до пет грама суха маса.

Държавата строго ще следи производството и продажбата на марихуана, като налозите от продажби ще бъдат вложени в обучение и помощ за хората със зависимости.

Едва ли обаче Люксембург ще се трансформира в новия Амстердам на Европа, защото най-вероятно туристите няма да имат свободен достъп до " билката ". Забранено ще е и развъждането в домашни условия.
 Снимка 437951

Въпреки по-освободените правила във връзка с канабиса в някои страни в Европа, нито една европейска страна към момента не е легализирала и урегулирала използването, разпространяването и производството на марихуана.

Дори в Холандия притежанието, използването и търговията с канабис механически попадат под законови забрани, макар олекотените правила, които държавните органи ползват на процедура.
 Световната здравна организация предложи смяна в законите към канабиса
Световната здравна организация предложи смяна в законите към канабиса

Голяма стъпка към смяната

В този ред на мисли, Люксембург насочва апел към страните членки на Европейски Съюз да последват образеца и да преразгледат законодателството си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР