В следващите два дни южно от страната ни ще преминава

...
В следващите два дни южно от страната ни ще преминава
Коментари Харесай

Първият февруарски ден: Започва с дъжд, обръща го на сняг

В идващите два дни южно от страната ни ще минава средиземноморски циклон и той ще донесе валежи, основно в южната и източна част на страната.

Първият ден от февруари ще е заоблачен. От сутринта дъжд и влажен сняг ще превалява в Южна и Източна България, оповестиха от Национален институт по метеорология и хидрология.

Вятърът ще отслабне и в Източна България ще се ориентира от юг-югоизток, а в западната половина на Дунавската низина — слаб, от север.

Минусови ще са минималните температури – сред минус 2 и 3 градуса, до момента в който дневните ще са от 4 до 9 градуса, малко по-ниски по високите котловини на запад и тук-там в Южна България.

В сряда облачността ще бъде забележителна и тук-там в югоизточната половина на страната ще превалява дъжд и сняг. По-съществени превалявания ще има в Родопите и Странджа. Минималните температури ще са от минус 3 до плюс 2, с дневните от 2 до 8 градуса.

В четвъртък валежите ще стопират, а от запад облачността ще се раздира и понижава. Ще остане прохладно. Минималните температури ще са от минус 4 до 2, по-ниски тук-там по високите полета, а дневните - от 6 до 11 градуса.

От петък до неделя облачността ще бъде променлива. Дневните температури ще се покачат още малко и в неделния ден ще бъдат към и над 10 градуса. Ще остава прохладно, изключително в Дунавската низина.

Още по-високи температури, до и над 15 градуса, ни чакат съгласно предварителните прогнози през идната седмица.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР