В следващите два дни към Балканите ще се пренася топъл

...
В следващите два дни към Балканите ще се пренася топъл
Коментари Харесай

Неделята ще е пролетна с топло и приятно време

В идващите два дни към Балканите ще се придвижва топъл средиземноморски въздух. В неделя сутринта още веднъж ще има условия за мъгли, а защото температурите ще са към и тук-там малко под нулата са вероятни и слани. В часовете към обяд и ранния следобяд ще се демонстрира слънцето, а по-късно от запад облаците ще се усилят. Ще е по-топло по отношение на събота – следобяд термометрите ще демонстрират сред 13 и 18 градуса.

Седмицата преди средата на март ще стартира с мощни пориви на южен вятър в понеделник. Преносът на топъл средиземноморски въздух ще резервира температурите в приятния пролетен диапазон до съвсем 20 градуса. Ще се увеличи обаче концентрацията на сахарски прахуляк в атмосферата - по-осезаемо в Югозападна България. Денят ще е преобладаващо заоблачен, само че превалявания ще има късно следобяд и вечерта  - първо в Западна България, в хода на нощта и на изток.

Ще последва динамичен и дъждовен интервал – вторник-сряда. Страната ни ще попадне под въздействие на леден атмосферен фронт. Валежите ще са преобладаващо от дъжд, на места в по-значителни количества с гръмотевична интензивност. От четвъртък нататък облаците ще се раздират по-често и на повече места, а преваляванията ще са нищожни. В температурно отношение не се чакат аномалии. С леки съмнения надолу в дните с по-съществени превалявания дневните температури ще се движат сред 10 и 15 градуса, до 16-17 в всекидневно топлите региони.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР