В следващите дни трябва да забравим за слънчевото и топло

...
В следващите дни трябва да забравим за слънчевото и топло
Коментари Харесай

Какви щети нанесе бурята?

В идващите дни би трябвало да забравим за слънчевото и топло време – най-малко до понеделник идната седмица. Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предизвестие за интензивни валежи и гръмотевични стихии.

Проливни дъждове имаше през миналите 24 часа, като такива се чакат и през идващите няколко дни. Хидролозите предизвестяват живеещите наоколо до реки да бъдат бдителни, тъй като равнищата им могат да се повишат.

Силният вятър през последното денонощие събори дървета и счупи клони, затруднявайки ситуацията в няколко града в страната.

„ Към момента ситуацията е спокойна. През миналото денонощие в пожарната са постъпили общо 144 сигнала за катастрофи, от които единствено 36 са свързани с метеорологичната конюнктура “, изясни Георги Дамянов, действен дежурен в Националния център на пожарната.

Снимка: bTV

Той уточни, че тази заран има четири настоящи сигнала. Единият е за оказване на подпомагане по преместването на тежък човек в Хасково. В Кюстендил има сигнал за пожар – там гори лек автомобил. В столицата също има сигнал за пожар, само че горят боклуци, а в Нови пазар пожарникарите гасят пожар в апартамент.

„ Нашите екипи реагираха през последните 24 часа най-вече на пожари, които са без материални вреди. А по отношение на метеорологичната конюнктура – сигналите бяха най-вече за паднали дървета, рискови предмети и висящи от покривите рискови ламарини. Имаме и пет сигнала за наводнени изби “, разясни Георги Дамянов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР