В следващите дни ще се реши да се измести ли

...
В следващите дни ще се реши да се измести ли
Коментари Харесай

До дни ще се реши дали ще се измести пролетната ваканция

В идващите дни ще се реши да се измести ли обратно пролетната почивка, като в края на март учениците да имат още една изключителна, само че къса отмора. Предложението е на организации в образованието, които желаят да има две ваканции - по-малка през март и по-голяма през май. Според министъра на образованието Красимир Вълчев, който през днешния ден посети Шумен за откриването STEM кабинети по естествени науки, учениците би трябвало минат към присъствено образование, само че съобразено с епидемиологична конюнктура.

Според министър Вълчев образованието присъствено е по-качествено и по мотивиращо за учениците, до момента в който отдалеченото образование създавало демотивация измежду тях. По отношение на ваканциите към момента не е взето дефинитивно решение. Предстои в идващите дни да бъде решено. В Шумен министърът на образованието откри STEM кабинети. Това е съвременна среда за образование по естествени науки. Така в действителност, сложната и нереална материя по математика, физика и химия ще бъде преподавана по новаторски метод.

Според министър Вълчев предлагането за две ваканции има преимущества една по-кратка и една по-дълга почивка от 11 дни, което е повече от плануваната пролетна почивка.

" Обхващаме 5- и 7-и май, които няма да бъдат пълноценни образователни дни, в другия случай, в случай че останат разпокъсани дните сред майските празници. Недостатък на причините, които чуваме, са свързани с минуса, че в този момент вземаме решението. Някои хора са си създали проекти. Някои ще могат да ги трансформират, други няма да могат да ги трансформират. Дори и да не могат да ги трансформират. Знаете, че в такива случаи имаме такава опция до 10 дни по решение на родители да отсъства ", съобщи министърът на образованието Красимир Вълчев.

Материалът за матурите на дванадесетокласниците няма да бъде скъсен, сподели още министър Вълчев. Учителите са съумели да го предадат в електронна среда. Желанието и на родители, и на министерството е да се продължи присъственото образование.

" Добрата педагогическа работа е в класната стая. Продължителното електронно образование води до демотивация за учене, води до обездвижване, до струпване на психическо напрежение. Ние сме длъжни да създадем всичко допустимо за най-много присъствено образование ", съобщи Вълчев.

Вторият учебен срок на студентите по медицина ще стартира хибридно, тъй като се държи на практическото образование. ВУЗ-овете обаче ще имат автономия при взимане на решенията.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР