В следващите дни ще се радваме на прекрасно слънчево време,

...
В следващите дни ще се радваме на прекрасно слънчево време,
Коментари Харесай

Жълт код за опасен вятър в почти цяла България! Времето ще е топло до четвъртък

В идващите дни ще се радваме на прелестно слънчево време, само че до четвъртък. Предстои ни динамична седмица, тъй като ще имаме пролетни температури и захлаждане към края на седмицата.

 

Първият ден стартира с по-хладно време и жълт код за рисков вятър в 19 области. Вятърът ще бъде до плевел, с пориви сред 70-90 км/ч. Това сподели синоптикът Александрина Янкова.

 

По нейни думи топлото време през уикенда се е дължало на стопляне на атмосферата. " Видяхме летни температури, които са нетипични за февруари. Тези пролетни температури ще продължат през новата седмица, а още на следващия ден до четвъртък ще се радваме на слънчеви часове и високи температури, достигащи тук-там 20 градуса ", добави синоптикът.
 
" Днес температурите ще бъдат малко по-ниски с от 2 до 4 градуса от предните дни. Максималните температури ще бъдат от 10 до 15 градуса, във Велико Търново - до 16 градуса ", сподели Янкова пред Bulgaria ON AIR.

Още през днешния ден ще има слаби валежи от дъжд в североизточните региони, а от четвъртък времето ще стартира да се скапва.

 

" В петък и събота ще има по-интензивни валежи от дъжд в западните региони. По високите елементи се чакат слаби валежи от влажен сняг, те ще бъдат незначителни ", акцентира Янкова.

 

Има прогноза в дълготраен проект, в която се твърди, че до края на седмицата над нашата страна ще нахлуе арктична маса, която ще донесе интензивни валежи от сняг и по този начин ще изпратим февруари месец. Янкова посочи, че не би трябвало да прибързваме с нея.

 

На Балканския полуостров температурите също ще бъдат нараснали, като по-интензивни процеси ще има в западната част на Европа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР