В следващите дни ще проведем поредица от срещи с бизнеса,

...
В следващите дни ще проведем поредица от срещи с бизнеса,
Коментари Харесай

Земеделско министерство: Започват срещи с бизнеса за Националния стратегически план

В идващите дни ще проведем поредност от срещи с бизнеса, на които да обсъдим Националния стратегически проект, е декларирал министърът на земеделието Иван Иванов по време на първата работна среща с браншови организации. Това оповестиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Нашите проекти са да има диалози с представители на браншови организации от разнообразни браншове, преди провеждането на идващото съвещание на Тематичната работна група, чакаме то да се провежда на 17 януари и на него да се дискутират едни от най-спорните въпроси, е споделил Иванов.

Министърът е подчертал, че внасянето на Стратегическия проект се е забавило по справедливи аргументи. " Нужно е той да бъде по този начин написан, че да дава отговор в оптималната степен на упованията на всички аграрни производители за идващия програмен интервал ", е показал още Иванов. По думите му, Министерството на земеделието ще работи в оптимално взаимоотношение с браншовите организации и взаимно ще търсят най-хубавите решения на всички въпроси.

Представителите на бранш " Плодове и зеленчуци " са уведомили за икономическата обстановка, в която се намира бранша, поради нарасналата цена на енергийните носители и като опция са предложили понижаване на Данък добавена стойност ставката за продуктите от дребната потребителска кошница. Особен акцент е подложен върху нуждата от подкрепяне на производителите на оранжерийна продукция, поради увеличението на разноските за произвеждане и нуждата на обезпечаването на българска оранжерийна продукция през идващите месеци.

Биопроизводителите са срещнали екипа на Министерството с визията им за развиване на бранша и нуждата от обезпечаване, както на финансови средства, по този начин и на политическа ангажираност, за разпространение на бранша в сходство с задачите на Зелената договорка.

Представителите на животновъдния бранш са изложили своите проблеми, свързани с увеличените цени на фуражите, нерегламентирания импорт на първични материали и храни от скотски генезис и са поискали предприемане на ограничения по отношение на обезпечаването на пасища за животновъдите от общинския и държавен аграрен фонд.

Участниците в срещата, представляващи бранша на преработвателите, са подчертали върху връзката сред производството на първични материали, за преправка и обезпечаване на продоволствената сигурност.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР