В следващите дни нещата ще се влошат – с повече

...
В следващите дни нещата ще се влошат – с повече
Коментари Харесай

В следващите дни нещата ще се влошат – с повече смърт, страдание и разрушение

В идващите дни нещата ще се влошат – с повече гибел, страдалчество и опустошение. Това съобщи генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг по време на брифинг след съвещанието на министрите на външните работи на Алианса.

" Руските въоръжени сили не престават офанзивите с тежко въоръжение из цялата страна. Украинският външен министър се обърна към сътрудниците си, а ние изразихме уважението си.
Предупреждавахме месеци наред, че задачата на Путин е да нападне Украйна, опитвахме да намерим дипломатическо решение ", сподели Столтебнерг и добави, че Русия " заплаща висока цена ".

" Това е война на Путин, планувана от него, ориентирана към мирна страна. Призоваваме Путин да спре войната и да изтегли всичките си сили от Украйна без условия. Да се ангажира с същинска дипломация ", добави още той.

" Ние ще помогнем за самозащитата на Украйна. Изпратени бяха хиляди войни на източните елементи на НАТО, в Средиземно море има 200 кораба, ще продължаваме да вършим нужното, с цел да защитим всеки сантиметър територия на НАТО ", разясни Столтенберг.

Блинкън назова войната в Украйна „ непредизвикана и авансово замислена офанзива “.

„ НАТО работи уверено и единно със задействането на силите за бързо реагиране. Всеки съдружник оказва помощ на Украйна и за силата на пакта “, добави той.

Оказването на оптимален напън над съветския президент Владимир Путин е единственият метод за прекъсване на това безумство, съобщи външният министър на Канада Мелани Жоли. Тя заяви, че министрите ще обсъдят снощното нахлуване над Запорожката АЕЦ.

„ Трябва да спрем тази война, Русия би трябвало да бъде изолирана стопански, дипломатически и по всевъзможен различен метод. Наблюдава се известна ирационалност, когато Путин взима тези решения и би трябвало да го имаме поради “, добави Жоли.

Румънският външен министър Богдан Ауреску прикани допустимо най-бързо да завърши съставянето на интернационалния батальон в неговата страна.

„ НАТО би трябвало да премисли наличието си по източния фланг “, прикани той.

Външният министър на Република Северна Македония Буяр Османи уточни, че в НАТО има подготвеност за въздържане и, в случай че е належащо - за защита.

„ Тази рецесия сподели, че разширението на Европейски Съюз е част от политиката за сигурност, по тази причина то би трябвало да се форсира “, прикани Османи.

Хърватският външен министър Гордан Гърлич-Радман приканва Русия неотложно да се изтегли от Украйна и да се върне към разговора. Неговият чешки сътрудник Ян Липавски съобщи, че е покъртен от метода, по който се прави съветската военна интервенция в Украйна и от нападението против АЕЦ.

„ Трябва да подсилим източния фланг, това е немислимо нарушаване на интернационалното право. НАТО не би трябвало да се намесва в този спор, нашата задача е отбраната на съдружниците, добави той. Въпрос на време е да спрем тази варварска офанзива “, сподели Липавски.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР