В следващите дни Министерството на финансите ще изпрати искане до

...
В следващите дни Министерството на финансите ще изпрати искане до
Коментари Харесай

Гърция ще поиска транш от 1,7 млрд. евро от Фонда за възстановяване

В идващите дни Министерството на финансите ще изпрати искане до Комисията за разпределяне на 3-ти транш от 1,7 милиарда евро от средствата на Фонда за възобновяване.

До момента в държавната хазна са постъпили над 11 милиарда евро от Фонда за възобновяване. В момента се организират или завършват към 300 търга. Освен това кредитният инструмент на фонда притегли интереса на разнообразни страни, вследствие на което те желаеха експертиза от гръцките управляващи. Общият бюджет на 392-те капиталови плана, които са постъпили все още в заемната част на Националния проект за възобновяване и резистентност „ Гърция 2.0 “, възлиза на 12,33 милиарда евро.

От 12,33 милиарда евро, 5,1 милиарда евро са заеми от Фонда за възобновяване и резистентност (RAF), 4,11 милиарда евро са средства, предоставени от сътрудничещите банки, а 3,12 милиарда евро подхождат на същото присъединяване на вложителите (данни до 30.4. 2023).

Представените капиталови проекти засягат разнообразни браншове на стопанската система, промишлеността, търговията на дребно, вложения в производството на сила – ВЕИ, телекомуникациите, туризма и услугите.

Вече подписаните 136 контракта за заем в подтекста на „ Гърция 2.0 " са с общ бюджет от 5,74 милиарда евро, а междинният период за погасяване на заема е 12 години. От подадените 392 капиталови оферти 236 са от доста дребни, дребни и междинни предприятия, като общият им бюджет възлиза на 2,75 милиарда евро.

Гърция беше една от първите страни, които показаха проекта за Фонда за възобновяване. Цялостният й проект за възобновяване и резистентност ще бъде финансиран със 17,8 милиарда евро безплатни средства и 12,7 милиарда евро заеми.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР