В следващите дни атмосферата ще е неустойчива поради нахлуване на

...
В следващите дни атмосферата ще е неустойчива поради нахлуване на
Коментари Харесай

Опасни летни бури през уикенда

В идващите дни атмосферата ще е неустойчива заради навлизане на по-студен въздух. В събота в часовете следобяд и вечерта ще има условия за развиване на мощни гръмотевични стихии с натоварен дъжд, внезапни пориви напразно и забележителен риск от градушка. Процесите ще са по-бурни в Западна и Централна България, само че ще обиден и някои региони на изток. Дневните температури ще са високи - сред 28 и 33 градуса.

В мощ са предизвестия за рисково време - зоната с оранжев код обгръща регионите към София, Враца, Ловеч, Плевен и Габрово. Прогнозите са за обилни местни превалявания до 40-50 литра на квадратен метър за 24 часа, гръмотевични стихии с градушки.

В неделя в хода на деня още веднъж в същите региони преваляванията ще продължат - с по-голям интензитет в северозападната половина на страната. Дневните температури ще се намалят осезаемо в Северна България, където термометрите ще демонстрират сред 20 и 25-26 градуса. На юг ще остане по-топло със стойности до 30-32 градуса в обичайно най-топлите региони. Отново там вятърът се чака да е със мощни пориви от юг-югоизток.

Динамичното време ще се резервира доникъде на идната седмица. От сряда нататък преваляванията ще са на малко места, слънцето ще доминира, а температурите ще се върнат към съвсем летни стойности към и над 30 градуса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР