В следващите 72 часа Балканите попадат в зоната на преминаващ

...
В следващите 72 часа Балканите попадат в зоната на преминаващ
Коментари Харесай

Снежен циклон удря ни удря в следващите 72 часа

В идващите 72 часа Балканите попадат в зоната на преминаващ Средиземноморски циклон. Във вторник у нас облачността в западната половина на страната ще се усилва и по здрач ще завали дъжд, който по-късно и през нощта бързо ще минава в влажен сняг. До среднощ ще вали по-интензивно в северозападните региони. Температурите в часовете следобяд ще бъдат  между 7 и 12 градуса. В планините на Западна България бързо ще се заоблачава и ще превали сняг. Вятърът ще е със мощни пориви по високите върхове. Температурите в топлата част на денонощието ще бъдат сред минус 4 и плюс 3 градуса.

В сряда преваляванията ще продължат на изток, като по здрач в най-западните региони ще стопират. Ще се усили вятърът от север, с който ще нахлува по-студен въздух. По-значителна снежната завивка ще се акумулира в Северозападна България и в обособени региони на Североизтока. В мощ за сряда е жълт код за снеговалежи в доста области. Опасностите са свързани с евентуални снегонавявания, хлъзгави и заледени пътища.

В четвъртък още до обяд преваляванията ще понижават и на множеството места ще спрат. В петък сутринта ще е мразовито с температури сред минус 5 и минус 10 градуса в някои региони. В хода на деня бързо ще се стопли. През почивните дни облачността ще е динамична с условия за слаби и незначителни валежи от дъжд в събота. В неделя сутринта в ниските региони ще се образуват мъгли. И двата дни обаче ще са топли с дневни температури към 10-15 градуса.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР