В следващите 3 дни руските власти провеждат местни избори, включително

...
В следващите 3 дни руските власти провеждат местни избори, включително
Коментари Харесай

Русия провежда местни избори и в окупираните украински региони

В идващите 3 дни съветските управляващи организират локални избори, в това число и в анексираните преди година украински територии. Жителите на повече от 70 съветски района дават вота си, с цел да изберат губернатори, членове на общински законодателни органи, 4-ма членове на Държавната дума и кмет на Москва.

Гласуването за откритите от Русия законодателни органи в Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област продължава няколко дни, съгласно управляващите - от съображения за сигурност.

 
За първи път нашите четири нови района, изцяло годни субекти на Руската федерация - Донецка и Луганска национални републики, Херсонска и Запорожка област - организират избори като част от Руската федерация. Взехме това решение въз основа на тяхното искане, техните заявки и волята на хората в тези райони.
Елла Памфилова, началник на Централната изборна комисия

В Донецка и Луганска област хиляди претенденти се борят и за места в десетки градски и общински препоръки. Гласуването е планувано за 8-10 септември, три дни, през които изборните секции ще останат отворени. Но в украинските райони ранното гласоподаване стартира предходната седмица.

Избирателните чиновници обикалят от врата на врата или основават краткотрайни изборни секции на публични места, с цел да привлекат преминаващите. Военнослужещи от цяла Русия също гласоподаваха за претендентите от своите райони в изборните секции в Украйна. В гласуването могат да вземат участие както тези, които са получили съветско поданство, по този начин и тези, които към момента държат на украинските си паспорти.

 
Този избор е специфичен за всички нас, за всички поданици на Донецка област, тъй като това са първите избори като част от Руската федерация. Гласуваме за ярко бъдеще в необятния смисъл на думата.
Валери, гражданин на Донецк

Основният кандидат в изборите е ръководещата партия на Кремъл " Единна Русия ", макар че в бюлетините са също Комунистическата партия или Либерално-демократическа партия на Русия. Предизборната акция за кмет на Москва е една от най-мрачните от години насам - нито един от петимата претенденти даже не е сложил масирана външна реклама. Московчани надали знаят кого ще видят при стартирането на бюлетините с изключение на настоящия кмет Сергей Собянин, разясняват анализатори.

 
Властите настояват, че анексираните от Украйна райони са същите като другите в Русия. Ако в другите има избори, за какво да няма избори и тук в анексираните от Украйна райони? Руските управляващи интензивно се пробват да се преструват, че всичко върви по проект, че всичко е наред.
Абас Галямов, политически анализатор

Киев и западните поддръжници нарекоха изборите противозаконни, като обявиха, че те нарушават интернационалното право. Украйна осъди " фиктивните избори ", които се създават от Русия в окупираните украински територии и съобщи, че те са " без стойност " и няма да имат законова тежест. Киев прикани своите интернационалните сътрудници да анулират вота и да не признават резултатите от него.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън също разказа гласуването в окупираните от Русия територии като " фиктивни избори " и " противозаконни ". Руското посолство в Съединени американски щати реагира с изказването, че Вашингтон се намесва във вътрешните каузи на Русия.

Над 50 наблюдаващи от 28 страни от целия свят ще вземат участие като наблюдаващи.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР