В следващите 20 години предстои около 84 трлн. щатски долара

...
В следващите 20 години предстои около 84 трлн. щатски долара
Коментари Харесай

Ултрабогатите не знаят как да завещаят богатството си

В идващите 20 години следва към 84 трлн. щатски $ да бъдат завещани от едно потомство на друго. И това е единствено в Съединени американски щати, написа CNBC.

41% от притежателите на това благосъстояние обаче към момента нямат проект по какъв начин ще предадат имането си към по-младите генерации, демонстрират данните от отчет на UBS.

Въпреки че 4500-те вложители от 14-те района, всеки от които има активи на стойност над 1 млн. $, може да обмислят по какъв начин да разпределят своите пари и вложения, в доста от случаите те нямат съответен проект.

„ Дори след суровата действителност на пандемията, доста вложители просто не подхващат стъпките, нужни за сполучливо предаване на благосъстоянието “, показват специалистите в своя отчет.

Това обаче не значи, че вложителите не мислят в вероятност: 76% са мислели дали няма да пораждат проблеми при предаването на активите, 71% възнамеряват да понижат налозите на наследството, което ще оставят, а 70% са сложили под въпрос до каква степен бъдещите генерации ще употребяват тези суми рационално.

Половината от интервюираните не са провеждали и диалози за това какъв брой богати са в действителност, по какъв начин влагат и по какъв начин ще бъдат разграничени активите им.

Причините за това са разнообразни – 66% са споделили, че имат опасения за справедливостта. Не всички възнамеряват да разпределят благосъстоянието си поравно, излиза наяве още от изследването.

Според Икбал Кхан, президент на отдела за ръководство на благосъстоянието в UBS, счита, че неналичието на диалози по тематиката може да докара до по-дългосрочни проблеми.

„ Въпреки че вложителите желаят процеса по заместничество да премине безпрепятствено, несъответстващото обмисляне може да излезе скъпо и може да докара до неразрешени фамилни спорове “, разяснява Кхан.

40% от наследилите активи изпитват страдание, че не са провели авансово диалози със фамилията си по тематиката, а една трета споделят за проблеми с родственици, провокирани от разделянето на благосъстоянието.

Въпреки това решение има – съгласно изследването както вложителите, по този начин и тези, които следва да наследят благосъстоянието, желаят да се организират диалози и да се сътвори проект по какъв начин вложенията ще се трансферират от едно потомство на друго.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР